Register

A password will be e-mailed to you.

ASUS predstavil najnovšie portfólio inovácií, svetových prvenstiev a trvalo udržateľných opatrení počas virtuálnej udalosti Seeing An Incredible Future na výstave CES® 2023. Medzi nové inovácie patrí ASUS Spatial Vision, prvá technológia 3D OLED displeja na svete, ktorý nevyžaduje okuliare a poskytuje unikátne vizuálne aj pracovné zážitky pre tvorcov obsahu. ASUS takisto oznámil špičkové riešenia pre tvorcov obsahu vrátane Windows 11 notebookov s najnovšími procesormi 13. generácie Intel® Core i9 HX a grafickými kartami NVIDIA® GeForce RTX 40. Medzi nové produkty patria ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604), ProArt Display OLED PA32DCM a ProArt Display PA279CRV.

Predstavené boli aj nové firemné produkty, každý s výnimočným výkonom, všestrannosťou a rozšíriteľnosťou na základe potrieb firmy. Medzi novinky patrí neuveriteľne ľahký a výkonný firemný notebook pre vedúcich pracovníkov ExpertBook B9 OLED (B9403CVA), všestranný notebook aj na hranie, ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) a router ASUS ExpertWiFi EBM68, ktorý je navrhnutý s dôrazom na rýchle prenosové rýchlosti a vysokú mieru zabezpečenia. Tieto firemné riešenia predstavujú perfektných spoločníkov pre nepretržitú produktivitu, odolnosť a bezpečnosť.

Počas udalosti boli predstavené aj počítače ASUS ExpertCenter PN64-E1 a PN42 a miniatúrny počítač ASUS Chromebox 5 (CN67), ktoré ponúkajú vysoký výkon, konektivitu, úložisko a bohaté možnosti využitia.

Hráčom sú určené nové notebooky TUF Gaming A15/17 (FA507/707) a F15/17 (FX507/707) s procesormi až do Intel Core i9-13900H alebo AMD Ryzen 9 Zen 4 a s najnovšími grafickými kartami GeForce RTX 40 pre maximálny výkon, spoľahlivosť a radostné herné zážitky. Všetky modely obsahujú trojmesačné predplatné služby Xbox Game Pass Ultimatei, ktorá poskytuje prístup k stovkám kvalitných PC hier.

ASUS počas udalosti zdôraznil aj svoju priekopnícku úlohu v inováciách pre udržateľnú budúcnosť. „Ako pokračujeme na tejto úžasnej ceste k udržateľnosti, neustále využívame naše vedúce postavenie, dáta a filozofiu zameranú na človeka,“ povedal ASUS Co-CEO S. Y. Hsu, „naším cieľom je vytvoriť podnik s nulovou čistou hodnotou, ktorý bude hnacou silou prechodu na obehové hospodárstvo – so zodpovedným dodávateľským reťazcom, ktorý vytvára spoločné hodnoty pre každého z nás.“

Všetky predstavené produkty, ale aj novinky značky Republic of Gamers (ROG) a mnoho ďalšieho budú dostupné na vyskúšanie na výstave CES® 2023 v The Venetian Expo, Meeting Room #3002, a to 4. januára od 10.00 do 18.00 h a od 5. do 7. januára od 9.00 do 18.00 h lokálneho času.

Využitie technológií na vytváranie trvalých, spoľahlivých a udržateľných inovácií

ASUS predstavil prvý uhlíkovo neutrálny notebook na svete pred viac ako desiatimi rokmi. Nasledovali revolučné notebooky radu ASUS Bamboo a nedávno, v roku 2022, prvý uhlíkovo neutrálny firemný notebook. ASUS pokračuje v inovovaní a teraz predstavil niektoré z trvalo udržateľných opatrení s cieľom priniesť úžasné inovácie, ktoré vytvárajú všadeprítomný, inteligentný a radostný život pre každého.

Viac ako 90 % spotrebiteľských notebookov značky ASUS bude v roku 2023 spĺňať normy EPEAT a ENERGY STAR® 8.0. ASUS zabezpečuje dlhší životný cyklus produktov tým, že ich od základu vytvára s ohľadom na udržateľnosť a zameriava sa na ich kvalitu, funkcionalitu, odolnosť a budúcu rozšíriteľnosť. Pri výrobe a balení produktov využíva udržateľné materiály, pričom od roku 2017 aktívne obstaral a použil 1 500 ton recyklovaného plastu PCR a v roku 2022 viac ako 20 000 ton recyklovaného papiera. ASUS takisto neustále presadzuje recyklovateľnosť a za posledné roky recykloval viac ako 40 000 ton elektronického odpadu.

Snaha o trvalú udržateľnosť spoločnosti ASUS sa tým nekončí. Vytváraním trvácnejších produktov je možné znížiť množstvo odpadu a predĺžiť ich životnosť, ako aj zabezpečiť neuveriteľné zážitky pre používateľov. To je dôvod, prečo budú všetky nové spotrebiteľské notebooky značky ASUS na rok 2023 podrobené najprísnejším testom odolnosti v rámci svojho segmentu na trhu – mimoriadne náročnému testovaniu podľa amerických vojenských štandardov MIL-STD 810H, ktoré je založené na 12 testovacích metódach a 26 testovacích postupoch – s cieľom poskytnúť dlhodobú hodnotu, spoľahlivosť a odolnosť.

ASUS tiež spolupracuje so spoločnosťou Ishizuka Glass na výrobe antimikrobiálnej úpravy, pričom na vybraných produktoch využíva jej látku IONPURE. ASUS ako prvý výrobca notebookov predstavil povrchovú úpravu s kladne nabitými iónmi striebra, ASUS Antimicrobial Guard Plus, ktorá dokáže zabrániť šíreniu 99 % vírusov a baktérií – vrátane COVID-19 – v priebehu 24 hodín. Táto technológia je špeciálne testovaná na vírusoch, ako je chrípka typu A (H3N2) a H1N1, a riadi sa testovacími protokolmi ISO 21702 a ISO 22196 pre hygienickejší používateľský zážitok.

Neuveriteľne vzrušujúci softvér a hardvér pre tvorcov obsahu

ASUS predstavil portfólio nových a zlepšených softvérových a hardvérových inovácií pre tvorcov obsahu. Nové notebooky ProArt Studiobook, Zenbook Pro a Vivobook Pro sú vybavené najnovšími grafickými kartami GeForce RTX 40. Tie využívajú technológie NVIDIA Studio pre tvorcov obsahu a ponúkajú RTX optimalizáciu pre viac ako 110 aplikácií, ovládače NVIDIA Studio Drivers pre najlepšiu stabilitu a výkon v kreatívnych aplikáciách a exkluzívne nástroje s využitím umelej inteligencie: Omniverse, Canvas a Broadcast.

„Umelá inteligencia sa dostáva do všetkých kreatívnych pracovných postupov a posúva umelcov od konceptu k dokončeniu rýchlejšie ako kedykoľvek doteraz,“ povedal Jason Paul, viceprezident a generálny manažér platformy Studio v spoločnosti NVIDIA. „Notebooky ASUS ProArt, Vivobook a Zenbook s novými grafickými kartami GeForce RTX 40 kombinujú úchvatný dizajn s výkonom a spoľahlivosťou, ktoré tvorcovia potrebujú na používanie nástrojov, ako je generatívna umelá inteligencia a NVIDIA Omniverse.“

ASUS tiež predstavil prvú 3D OLED technológiu v notebooku na svete, ktorá nevyžaduje okuliare, ASUS Spatial Vision. Technológia využíva lentikulárne šošovky a pokročilé sledovanie očí, vďaka čomu dokáže vytvoriť odlišné obrazy pre každé oko, čím vzniká autostereoskopický 3D obraz. Používatelia sa môžu podľa potreby prepínať medzi 2D a 3D zobrazením. Nová technológia má potenciál zmeniť pracovné postupy tvorcov obsahu, pretože im umožní vidieť detaily 3D objektov a efekty priamo na obrazovke bez nutnosti prezerať fyzické prototypy. Ušetrí sa tým čas aj peniaze a zároveň sa zefektívnia pracovné postupy.

Displeje s 3D OLED technológiou ponúkajú kontrast 1 000 000 : 1, odozvu 0,2 ms a 120 Hz obnovovaciu frekvenciu na dosiahnutie plynulých vizuálov. Takisto majú veľký potenciál v segmente rýchlo rastúcich aplikácií metaverza. Exkluzívne aplikácie, ktoré využívajú 3D OLED technológiu, sú dostupné v aplikácii ASUS Spatial Vision Hub, ktorá umožňuje používateľom sledovať 3D videá a filmy, hrať 3D hry a užiť si vizualizáciu 3D modelov alebo tvorbu obsahu. ASUS Spatial Vision takisto ponúka vývojárske nástroje založené na simulovanej realite (SR, Simulated Reality) od firmy Dimenco s podpornými materiálmi a usmerneniami pre vývojárov.

ASUS oznámil aj aplikáciu ProArt Creator Hub 2.0, ktorá je navrhnutá, aby umožnila tvorcom obsahu pri realizácii svojich nápadov naplno využiť ich výkonný ASUS hardvér a softvér. Nová verzia ponúka vynovené a moderné používateľské rozhranie a exkluzívnu novú funkciu Color Control, ktorá kombinuje všetky farebné nástroje pre tvorcov obsahu. ProArt Creator Hub 2.0 disponuje zlepšenými nástrojmi ASUS Dial a ASUS Control Panel, ktoré umožňujú nové nastavenia v aplikáciách od Adobe® a v ďalších aplikáciách so zameraním na produktivitu, zábavu a tvorbu obsahu vrátane Microsoft 365, Spotify, YouTube a obľúbených webových prehliadačov. ProArt Creator Hub 2.0 bude dostupný pre všetky modely radu Studiobook, Zenbook a Vivobook s funkciami ASUS Dial, ASUS DialPad alebo ASUS ScreenPad Plus. K dispozícii bude aj pre myši radu ProArt a všetky dotykové monitory ASUS.

ASUS sa spojil so spoločnosťou Pantone®, poprednou autoritou v oblasti farieb, aby umožnil tvorcom obsahu využiť databázu zdrojov Pantone, ako sú Pantone knižnice, údaje o farebnom priestore a ďalšie dáta. Všetky tieto funkcie budú dostupné vo všetkých ASUS notebookoch pre tvorcov obsahu prostredníctvom aplikácie ProArt Creator Hub 2.0. „Keďže Pantone a ASUS majú rovnaké publikum tvorcov obsahu, ktoré pozostáva z viac ako 10 miliónov dizajnérov a producentov z celého sveta,“ povedal Tom Dlugos, Sales Director – OEM Displays pre X-Rite Pantone, „využitie spoločných inovácií a prístup k rozsiahlym informáciám o farbách spoločnosti Pantone predstavuje dokonalú súhru pre našich spoločných zákazníkov.“

Kreativita plná inovácií

ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604): Mobilná pracovná stanica pre tvorcov obsahu s 3D OLED

ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604) je prvá mobilná pracovná stanica pre tvorcov obsahu s technológiou 3D OLED na svete. Má povrchovú úpravu Mineral Black a stupňovitý dizajn, vďaka ktorému sa podarilo zúžiť rámiky okolo obrazovky a vytvoriť priestor pre zadné výduchy. Dizajn takisto umožňuje otvorenie displeja pod uhlom až 180°.

3,2K 120 Hz 3D OLED displej umožňuje prezeranie 3D fotiek, videí a hranie hier bez nutnosti použiť okuliare. Tvorba 3D obsahu je rýchlejšia a intuitívnejšia aj vďaka technológii ASUS Spatial Vision, ktorá umožňuje v reálnom čase premeniť 2D obsah na 3D jednoduchým stlačením prepínača. OLED panel ponúka vysoký maximálny jas, detailné zobrazenie vizuálov, živé podanie farieb a technológiu adaptívneho stmievania pre maximalizáciu životnosti displeja.

Tvoriť a dizajnovať bez obmedzení umožňuje procesor 13. generácie Intel Core i9-13980HX, grafická karta NVIDIA GeForce RTX 40, až 64 GB rozšíriteľnej operačnej pamäte a ultrarýchle úložisko. 16-palcový displej má certifikovanú presnosť zobrazenia farieb a poskytuje bezkonkurenčné vizuály. Veľký haptický touchpad s podporou stylusu a intuitívny ASUS Dial poskytujú špičkovú presnosť a kontrolu nad aplikáciami. K dispozícii je tiež bezproblémové pripojenie k príslušenstvu prostredníctvom dvoch Thunderbolt 4 portov s prenosovými rýchlosťami až do 40 Gbps.

Medzi ďalšie výhody patrí pokročilé chladenie ASUS IceCool Pro, vďaka ktorému má ProArt Studiobook 16 3D OLED prevahu z hľadiska výkonu a tichej prevádzky. Pre používateľov, ktorí preferujú tradičný displej, je k dispozícii konfigurácia s 2D OLED dotykovým displejom.

Rodina notebookov ProArt Studiobook 16 OLED sa v druhom kvartáli roka 2023 rozšíri o model s profesionálnou kartou NVIDIA RTX.

ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604): Užite si svet v 3D

ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) je inovatívny 16-palcový notebook pre tvorcov obsahu s technológiou ASUS Spatial Vision a 3D OLED 3,2K 120 Hz displejom. Je konfigurovateľný s operačnou pamäťou až do 64 GB DDR5 4800 MHz (dual SO-DIMM) a s až 2 TB PCIe® 4.0 x4 SSD úložiskom.

Notebook poháňa 13. generácia procesora Intel Core i9-13980HX s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 40 s funkciou MUX Switch, ktorá poskytuje vyšší výkon pri hraní, a podporou pre ovládače NVIDIA Studio Driver. Zlepšený chladiaci systém umožňuje prevádzku s TDP 150 W.

Vivobook Pro 16X 3D OLED využíva chladenie ASUS IceCool Pro a ASUS DialPad pre presné a intuitívne ovládanie. Takisto ponúka dva Thunderbolt 4 porty pre ultrarýchly prenos dát s rýchlosťou až do 40 Gbps a štandardnú čítačku SD kariet.

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ): Doteraz najvýkonnejší Zenbook

ASUS a Intel spoločne vynovili dizajn impozantného notebooku Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) na rok 2023, aby vytvorili jeho doteraz najvýkonnejšiu verziu. Notebook využíva unikátny Intel procesor s najnovším dizajnom ASUS Supernova System-on-Module (SoM). Táto technológia má niekoľko výhod vrátane o 38 % menšej plochy jadra základnej dosky, čím sa zvyšuje celková účinnosť chladenia. Zároveň vzniká viac priestoru pre komponenty grafickej karty, čo umožňuje dosiahnuť vyššie TDP a tým lepšiu stabilitu a vyšší grafický výkon. Dizajn využíva materiály podobné substrátu s nízkymi stratami a skracuje vzdialenosť medzi procesorom a operačnou pamäťou umiestnením oboch komponentov na doske plošných spojov, čo umožňuje pamäti dosiahnuť frekvenciu neuveriteľných 7 500 MHz. Na chladenie notebooku sa využíva aj tekutý kov, ktorý znižuje teplotu o 7 °C v režime vysokého výkonu a umožňuje dosiahnuť celkové TDP až 155 W.

Prelomový ultrakompaktný dizajn ASUS Supernova SoM umožňuje využiť vysoký výkon procesora 13. generácie Intel Core i9-13905H, grafickej karty NVIDIA GeForce RTX 40 a 32 GB rýchlej operačnej pamäte typu LPDDR5X DRAM. Nový Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) ponúka 1,4x výkon pri editovaní videa a až 8,9x rýchlejšie 3D renderovanie, takže tvorcovia obsahu môžu dokončiť projekty oveľa rýchlejšie.

Notebook má vo výbave špičkový 16 : 10 3,2K 120 Hz OLED HDR NanoEdge dotykový displej a mechanizmus Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), ktorý automaticky nadvihne klávesnicu pre optimálny sklon pri písaní a účinnejšie chladenie. K dispozícii je inteligentné podsvietenie klávesnice a inovatívny ASUS Dial pre precízne ovládanie parametrov v aplikáciách od Adobe a ďalších. ASUS NumberPad má väčšiu plochu s haptickou spätnou väzbou a zlepšenú citlivosť pri zadávaní čísel.

Zenbook Pro 16X OLED nanovo definuje, aký by mal byť kompaktný notebook pre tvorcov obsahu, a vďaka dizajnu ASUS Supernova SoM, pamäti typu LPDDR5X DRAM a optimalizovanej grafickej karte pomáha posunúť kreativitu na novú úroveň.

ASUS Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) a Zenbook 14X OLED (UX3404): Výkon a prenosnosť na prvom mieste

Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) má hmotnosť iba 1,65 kg a hrúbku menej ako 1,8 cm. Aj napriek takto kompaktnému šasi ponúka špičkový výkon, najlepšie vizuály vo svojej kategórii a prekvapujúce inovácie. Nový OLED NanoEdge displej s rozlíšením 2,8K, 120 Hz frekvenciou a certifikáciou Dolby Vision® ponúka úchvatné detaily, mimoriadne plynulý pohyb a živé farby. Disponuje certifikáciou Pantone Validated, ktorá zabezpečuje verné podanie farieb a 100 % pokrytie priestoru DCI-P3. Tvorba či vychutnávanie si vizuálneho obsahu neboli doteraz lepšie vďaka jasnému a detailnému HDR obsahu a dokonalému podaniu čiernej farby.

Vynikajúci výkon počas ľubovoľnej činnosti zabezpečuje 13. generácia procesora Intel Core i9-13900H a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 40, 16 GB RAM DDR5, slot pre až 32 GB SO-DIMM a 2 TB SSD úložisko. Vo výbave je tiež WiFi 6E konektivita s technológiou ASUS WiFi Master Premium.

Zenbook Pro 14 OLED ponúka mnohé funkcie s dôrazom na efektívnejšiu produktivitu a kreativitu, ako je ASUS DialPad pre intuitívne ovládanie aplikácií, podpora pre ASUS Pen 2.0, plnohodnotná I/O portová výbava a 76 Wh batéria, takže Zenbook Pro 14 OLED je perfektné zariadenie pre každého, kto to myslí s tvorbou obsahu na cestách naozaj vážne.

Zenbook 14X OLED (UX3404) je navrhnutý pre mobilný život. Tento výkonný model má tenké a ľahké šasi a je dostupný v dvoch farbách – Sandstone Beige a Inkwell Gray. Verzia Sandstone Beige má veko, ktoré je vyrobené novou ekologickou metódou plazmovej elektrolytickej oxidácie (PEO). Jeho povrchová úprava vyzerá ako keramika a pripomína kameň. Vnútri sa nachádza 13. generácia procesora Intel Core i9-13900H, grafická karta NVIDIA GeForce RTX 3050, 32 GB RAM LPDDR5 a 1 TB PCIe 4.0 SSD úložisko. K dispozícii je aj 14,5-palcový 16 : 10 2,8K 120 Hz OLED HDR NanoEdge displej a 70 Wh batéria.

ASUS ProArt Station PD5 (PD500TE): Rýchlejší a chladnejší

Vynovený počítač ASUS ProArt Station PD500TE je navrhnutý na profesionálnu tvorbu obsahu. Disponuje novým chladením, vďaka čomu dosahuje vyšší výkon a nižšie prevádzkové teploty. Počítač poháňa 13. generácia procesora Intel Core i9, grafická karta až do NVIDIA RTX A4000 so 16 GB VRAM a až 128 GB DDR4 3200 MHz RAM. ASUS pripravuje model tohto počítača s mobilnou verziou grafickej karty NVIDIA GeForce RTX 40.

ASUS ProArt Display OLED PA32DCM: Dokonalé plátno pre profesionálov

ProArt Display OLED PA32DCM je 31,5-palcový 4K Pure RGB Stripe OLED panel s maximálnym jasom 700 nitov, 99 % pokrytím priestoru DCI-P3 a štandardom VESA DisplayHDR True Black 500.

ASUS ProArt Display PA279CRV: Všetko podstatné pre profesionálov

ProArt Display PA279CRV je 27-palcový 4K HDR monitor pre profesionálov, ktorí editujú videá. Disponuje certifikáciou Calman Verified a pokrýva 99 % priestoru DCI-P3 a 99 % priestoru Adobe RGB.

Neuveriteľne výkonné firemné riešenia

ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403CVA): Ultratenký notebook s výkonom bez kompromisov pre vedúcich pracovníkov

ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403CVA) je prvý celokovový notebook ASUS, ktorý využíva ekologickú výrobnú technológiu. Tento proces pomáha znížiť množstvo materiálov vo výrobe až o 29 % a skrátiť čas výroby až o 75 %, čím maximalizuje energetickú efektivituviii. Výsledkom je odolnejší produkt, ktorý pozostáva z menšieho množstva zdrojov a minimalizuje emisie uhlíka.

Notebook poháňa 13. generácia procesora Intel s podporou technológie Intel vPro®. Vo výbave je zdokonalený 2,8K displej s 90 % pomerom obrazovky k telu, inteligentný chladiaci systém s dvoma ventilátormi a inteligentným odstraňovaním prachu, zlepšená FHD IR kamera a o 26,8 % väčší touchpad v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. ExpertBook B9 OLED je aj napriek viacerým zlepšeniam jeden z najľahších 14-palcových firemných notebookov na svete, pričom je ľahší ako väčšina ostatných 13-palcových modelov. OLED displej s pomerom strán 16 : 10 poskytuje živé a verné farby a väčší pracovný priestor, ktorý je ideálny na analýzu dát či prieskumy trhu. Notebook je vyrobený z ultraľahkej zliatiny magnézia a lítia a disponuje vojenskou odolnosťou, takže je ľahší, odolnejší a prenosnejší.

ExpertBook B9 OLED ponúka špičkové zabezpečenie a ochranu súkromia, a to vrátane prihlasovania sa pomocou NFC. Vo výbave je Kensington lock slot, fyzická krytka webkamery a snímač odtlačkov prstov s podporou prihlasovania cez Windows Hello. Medzi ďalšie funkcie patrí LED indikátor na veku, ktorý sa automaticky rozsvieti, keď je používateľ zaneprázdnený. ASUS ExpertWidget umožňuje prispôsobiť rýchle klávesy pre lepšiu produktivitu a ASUS NumberPad umožňuje rýchle zadávanie dát. Portová výbava obsahuje Thunderbolt 4 USB-C, USB 3.2 Gen 2, HDMI, kombinovaný audio jack a LAN. Extrémne prenosný, výkonný a odolný ExpertBook B9403 je dokonalým zariadením na každodennú prácu a časté pracovné cesty.

V roku 2023 budú všetky produkty radu ExpertBook spĺňať normy EPEAT Gold a ENERGY STAR, čo je v súlade so záväzkom spoločnosti ASUS v oblasti obehového hospodárstva. Umožňuje to používanie ekologických materiálov a zabezpečenie energetickej efektivity naprieč celým produktovým radom.

ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA): Lepšia všestrannosť pre výnimočné herné zážitky

ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) disponuje 16 : 10, 144 Hz WUXGA displejom s pomerom obrazovky k telu na úrovni 83 % a 360° ErgoLift pántom. Nechýba podsvietená klávesnicaix, WiFi 6E konektivita a odolnosť na úrovni vojenských štandardov MIL-STD 810H. Chromebook poháňa procesor 12. generácie Intel Core i7 so 16 GB RAM.

ASUS ExpertWiFi EBM68: Váš firemný WiFi expert na dosah

ASUS ExpertWiFi EBM68 je vysokorýchlostný trojpásmový WiFi 6 router s vysokým zabezpečením, ktorý predstavuje kompletné riešenie pre malé a stredné firmy. Router dosahuje prenosové rýchlosti až do 7 800 Mbps.

ASUS ExpertCenter PN64-E1 a ExpertCenter PN42: Miniatúrne rozmery, vysoký výkon

ASUS ExpertCenter PN64-E1: Miniatúrny počítač s maximálnym výkonom

ASUS ExpertCenter PN64-E1 poháňa najnovší mobilný procesor Intel Core v kombinácii s dvojkanálovou pamäťou typu DDR5. Vo výbave je WiFi 6E konektivita, PCIe 4.0 x4 SSD úložisko a sedem USB portov. Počítač umožňuje pripojenie až štyroch 4K displejov.

ASUS ExpertCenter PN42: Kompaktný a tichý na každodenné používanie

ASUS ExpertCenter PN42 je vybavený najnovším procesorom radu Intel N, takže si bez problémov poradí s bežnými aplikáciami počas každodenného používania. K dispozícii je až sedem USB portov.

ASUS Chromebox 5: Jednoduchý, rýchly a bezpečný

ASUS Chromebox 5 je ideálny počítač so systémom ChromeOS do domácnosti, kancelárie alebo do školy. Poháňa ho 12. generácia procesora Intel Core a ponúka Intel WiFi 6E AX211 konektivitu. Vo výbave je aj zabudovaná 15 W bezdrôtová nabíjačka.

Notebooky ASUS TUF pre dokonalý herný zážitok

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617): Mechanizovaná odolnosť, spojenecká výhoda

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617) je výkonný stroj s čipmi od AMD pre hráčov, ktorí chcú pohodlne streamovať a hrať najnovšie hry. Vybavený je najnovším procesorom Ryzen 9 Zen 4, grafickou kartou až do Radeon RDNA3 a technológiou AMD Smart Access Graphics. Notebook disponuje displejom s tenšími rámikmi a pomerom obrazovky k telu na úrovni 90 %, QHD rozlíšením a 240 Hz obnovovacou frekvenciou. Chladenie zabezpečujú ventilátory Arc Flow Fans s 84 lopatkami a až siedmimi tepelnými trubicami a štyrmi výduchmi.

A16 Advantage Edition ponúka podporu pre USB4®, až 2 TB PCIe 4.0 x4 úložisko a DDR5 4800 MHz RAM, pričom všetky RAM a úložiskové sloty sú plne prístupné. Notebook má aj povrchovú úpravu Sandstorm, 90 Wh batériu, podporu pre USB-C Power Delivery, Dolby Atmos a obojstranné odhlučnenie pomocou umelej inteligencie pre zrozumiteľnú komunikáciu.

ASUS TUF Gaming F15/17 a A15/17 (FX507/707 and FA507/707): Výkonný a odolný

ASUS TUF Gaming F15/17 a A15/17 sú dostupné s procesorom Intel Core i9-13900H, resp. AMD Ryzen 9 Zen 4. Grafická karta GeForce RTX 40 ponúka funkcie MUX Switch a NVIDIA Advanced Optimus a vďaka technológiám ako DLSS umožňuje plynulejší beh kompatibilných hier. K dispozícii je aj voľný M.2 NVMe PCIe Gen 4×4 SSD slot.

Novinkou modelov na rok 2023 je podpora funkcií MUX Switch a NVIDIA Advanced Optimus. MUX Switch umožňuje priame prepojenie dedikovanej grafickej karty s displejom pre vyšší výkon a nižšiu odozvu. NVIDIA Advanced Optimus dokáže tento proces zautomatizovať, takže hráči si môžu vychutnať vyšší výkon počas hrania bez nutnosti stláčať akýkoľvek prepínač.

Hardvér s vysokým výkonom vyžaduje špičkové chladenie. Zabezpečujú ho dva ventilátory Arc Flow Fans s 84 lopatkami, ktoré sa zužujú na hrúbku iba 0,1 mm pre nižšiu hlučnosť. Ventilátory zabezpečujú až o 13 % väčší prietok vzduchu v porovnaní s predchodcami a sú tichšie ako minuloročný dizajn. Taktiež umožňujú dosiahnuť vyšší grafický výkon.

Komentuj!