Register

A password will be e-mailed to you.

Producent Capcomu Jošiaki Hirabajaši využil koniec roka 2022 na to, aby vyhlásil, že remake Resident Evil 4 je v záverečnej fáze vývoja a sústavne sa blíži dokončeniu. Upokojil tak všetkých fanúšikov série, čakajúcich na tento remake.

Ďalšou, nepochybne pozitívnou správou je, že všetky tri hlavné oblasti, teda dedina, hrad a ostrov, zostanú zachované aj v komplexnom remaku dnes už kultového hororového titulu. Jednoducho povedané: žiadna z kľúčových lokácii pôvodného štvrtého dielu nebude z remaku odstránená.

Obavy fanúšikov sa totiž týkali hlavne ostrovnej časti. Išlo o záverečnú časť pôvodnej hry, ktorá bola z času na čas kritizovaná. Capcom ju nezvládol údajne kvôli vtedajším technologickým obmedzeniam. Teraz to chce spoločnosť napraviť. V počiatočných fázach vývoja remaku sa vývojári rozdelili do troch tímov, pričom každý z nich mal na starosti jednu oblasť hry, aby zistili, čo by sa dalo vylepšiť a upraviť. Vďaka tomu bude ostrov v remaku údajne “oveľa výraznejší”, takže sa pravdepodobne bude využívať viac a možno bude mať aj viac obsahu. Bolo tiež potvrdené, že remake Resident Evil 4 bude približne rovnako dlhý ako pôvodná hra, takže určite žiadne významné časti neboli vystrihnuté.

Pokiaľ ide o nové oficiálne informácie, podľa informátora z Dusk Golem sa ich dočkáme v priebehu januára. Zatiaľ platí, že Resident Evil 4 Remake vyjde 24. marca 2023 pre platformy PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation 4. Verzia pre Xbox One nebola oznámená.

Komentuj!