Register

A password will be e-mailed to you.

Niet už pochýb o tom, že Valve je so svojim Steam Deckom úspešné. Keď nás sledujete pravidelne, tak isto viete, že toto zariadenie pravidelne vyhráva týždňové rebríčky predaja na Steame a dopyt po tomto prenosnom hernom počítači dokonca prevyšoval výrobnú kapacitu, takže záujemcovia museli na dodávku dlho čakať. V súčasnosti sú dodacie lehoty výrazne kratšie. Záujem o Steam Deck však pretrváva, keďže Valve intenzívne spolupracuje s jednotlivými vývojármi na neustálom rozširovaní zoznamu podporovaných titulov.

Z údajov dostupných v službe SteamDB vyplýva, že v súčasnosti je k dispozícii 2709 hier s plnou podporou služby Steam Deck. Existuje však aj ďalších 4419 hier, ktoré sú aspoň čiastočne hrateľné. Túto skupinu hier môžete bez problémov hrať aj na Steam Decku, akurát môžete naraziť na menšie ťažkosti, napríklad s rozhraním alebo ovládaním.

Celkovo si v súčasnosti môžete v službe Steam Deck zahrať viac ako 7100 hier. Zoznam sa navyše každým dňom rozširuje. Tesne po vydaní zariadenia hovorila spoločnosť Valve o tisícke podporovaných hier. Za rok od vydania prenosnej konzoly je to teda slušný nárast. Napríklad na konkurenčnom Nintendo Switch, ktorý sa viac spolieha na exkluzivity, si v porovnaní s ním môžete zahrať len niečo vyše 5 000 hier a to je na trhu oveľa dlhšie.

Komentuj!