Register

A password will be e-mailed to you.

V rámci žánru RPG sa v kedysi darilo ojedinelému subžánru s názvom dungeon crawler. Podrobné informácie o tých najlepších tituloch z tohto subžánru si môžete prečítať v tomto našom článku, avšak teraz zameriame svoju pozornosť na najnovší prírastok, ktorý prichádza z Poľska od štúdia Frozengem.

Dungeon crawlery sú už nejaký ten čas považované za mŕtve a len sporadicky a výnimočne sa nejaké indie štúdio pokúsi oživiť jeho zašlú slávu. Zväčša sa nejedná o žiadne veľké zázraky, pričom z nich je asi najpozoruhodnejšia séria Legend of Grimrock, ktorá sa dočkala dvoch dielov. Zdá sa, že Dungeons of the Amber Griffin má ambíciu osloviť hlavne veteránov a fanúšikov subžánru, pretože, ako vidieť na videu, znovu máme k dispozícii menšiu partiu nami vybraných šampiónov, putujúcich svetom, a najmä podzemím. Popritom si vaša skupinka musí prerážať cestu cez rozličné monštrá a zbierať skúsenosti, aby sa mohla postaviť čoraz silnejším protivníkom.

Dátum vydania nebol stanovený, avšak Dungeons of the Amber Griffin už disponuje svojou stránkou na Steame, kde je aktuálne uvedený rok vydania 2023.

Komentuj!