Register

A password will be e-mailed to you.

Sony dáva miestami príležitosť aj projektom, ktoré pôsobia pomerne bizarne, no v jadre aj originálne. Áno, občas síce východná firma umožní vznik hernej bubliny a teda neexsitujúceho počinu (zdravím, Abandoned), avšak toto zrejme nebude ten prípad. Dúfajme. Každopádne, novinka Tuesday Morning dostala oficiálny trailer i demo verziu.

Trailer sa drží akejsi mysterióznej estetiky, ktorou sú známe najmä hry z portfólia, dnes už ikonického, FromSoftware. Oblasti sú temné, plné smrti a nepríjemnej atmosféry, kde je zrejmé, že sa na tamojších miestach ocitnúcť nechcete. Pokiaľ si ale dáte za úlohu odhaliť o čom vlastne utorkové ráno je, bude vašou úlohou presekať sa naprieč touto akčnou hrou.

Ako vám prezradil už minulý odstavec, prichádzajúci počin je akčnou hack and slash záležitosťou. Ak sa naň zbežne zadívate, môže vám svojou štruktúrou pripomenúť napríklad výborné Hellblade: Senua’s Sacrifice. Titul už dostal aj demo (ktoré z neznámych dôvodov nedokážete nájsť na tuzemskom PlayStation Store) a z neho je zrejmé, že Tuesday Morning je o niečo plynulejšie a svižnejšie ako práve príbeh ženy bojovníčky s menom Senua.

Pri bojovaní teda budete využívať rýchle reflexy a okamžité protiútoky, aby ste skoli početných protivníkov. Plynulosť je, mimo iné, zaistená aj tým, že vizuálna stránka pripomína vrchol konzol PlayStation 1. Pochopiteľne, všetko je dnes výrazne menej hranaté a vsadené do vysokého rozlíšenia, takže ide primárne o príjemné retro a autorský zámer.

Úplným záverom môžeme zmieniť, že na projekte pracujú autori zo zoskupenia Fears Ahead Studios. Tí na svojej oficiálnej stránke hovoria, že chcú prostredníctvom hier učiniť svet o niečo lepším. Na základe tohto tvrdenia (pokiaľ teda nejde iba o prázdnu frázu) sa možno domnievať, že za celým projektom bude i hlbšia a komplexnejšia myšlienka. Aká? To momentálne netušíme.

A kedy sa projektu vlastne dočkáme? Ukážka priložená vyššie sľubuje, že Tuesday Morning dorazí v najbližších mesiacoch a to exkluzívne pre konzoly PlayStation 5. Fixný dátum vydania by preto mal byť upresnený niekedy v roku 2023.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!