Register

A password will be e-mailed to you.

Tím Upstream Arcade stojaci za West of Dead pripravuje nového herného Hellboya s originálnym príbehom, ktorý vznikol v spolupráci s Dark Horse Comics a tvorcom Mikeom Mignolom. Táto roguelite akčná adventúra bude plná súbojov, no bude nutné kombinovať ťažké útoky na blízko a útoky na diaľku, pretože prežiť proti rôznorodým nepriateľom, ktorí budú čoraz strašidelnejší, nebude iba do búšení do jedného tlačidla. Rovnako ako v komikse, hra pošle Hellboya na sériu úplne odlišných a jedinečných dobrodružstiev a hoci tieto príbehy stoja samy osebe, všetky sú spojené s tajomným dedičstvom rezidencie The Butterfly House.

Na Steame už možno nájsť aj popis deja, takže si môžeme prezradiť, o čom vlastne Hellboy Web of Wyrd bude. The Butterfly House, postavený v roku 1962 okultistom Pasquale Deneveauxom, je viac než obyčajná rezidencia – je to totiž brána. Jej zvrátené uhly a neeuklidovské geometrie boli navrhnuté s jediným účelom, otvoriť dvere do hroznej a fascinujúcej dimenzie nazývanej The Wyrd. O dvadsať rokov neskôr je na prieskumnú misiu do tejto rezidencie vyslaný agent B.P.R.D., no okamžite zmizne. Je len na vás a vašom tíme agentov Úradu, aby ste našli svojho strateného kolegu a odhalili tajomstvá The Butterfly House.

Počas vyšetrovania preskúmame podivuhodné a zvláštne roviny existencie obsiahnuté v The Wyrd, z ktorých každá je domovom mocných príšer, zabudnutých božských foriem, veľkolepých pokladov a veľkých tajomstiev. Ale treba sa mať na pozore, pretože prastaré zlo stagnuje v najvzdialenejších častiach The Wyrd. A ide o zlo, ktoré túži byť vypustené von.

Ukážka vypustená počas The Game Awards 2022 musela fanúšikom tejto komiksovej ikony urobiť radosť, minimálne teda po vizuálnej stránke. V úlohe Hellboya sa predstaví Lance Reddick, ktoré poznáte buď ako recepčného Charona zo série John Wick, prípadne ako Sylensa z hier Horizon Zero Dawn či Horizon Forbidden West. Dátum vydania zatiaľ nepoznáme, no Hellboy Web of Wyrd vyjde pre PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a i Switch, takže si ho bude možné zahrať naozaj na akejkoľvek platforme. Snáď to tento raz dopadne pre Hellboya dobre, keďže jeho výlety na herné obrazovky zatiaľ nestáli za veľa.

Zdroje: TGA 2022, Steam

Komentuj!