Register

A password will be e-mailed to you.

Počas tohtoročného leta sme sa dozvedeli, že k nám prichádza mobilná free to play verzia série The Division. Teraz sme sa dočkali dvojminútového traileru, ktorý predstavuje ako gameplay, tak aj cinematic ukážku.

Ako to aktuálne vyzerá? V podstate ako pôvodný Tom Clancy’s The Division, ktorý k nám dorazil v roku 2016. Akurát teda s výrazne nižšími snímkami za sekundu a horším audiovizuálnym stvárnením. To sa ale dalo očakávať, nakoľko ide o mobilnú záležitosť, ktorá bude (zrejme) nasiaknutá in-game platbami, keďže disponuje free to play modelom pod taktovkou francúzskeho herného giganta.

Každopádne, trailer pekne navodzuje atmosféru mrazivého Veľkého Jablka a tých niekoľko desiatok sekúnd hrateľnosti naznačuje, že by to mohol byť solídny cover shooter ako pre sólo vlkov, tak i pre taktizujúcich kooperačných priaznivcov. Nemožno sa ale zbaviť pocitu, že je to downgrade pôvodnej hry z roku 2016, na ktorom chce Ubisoft ešte zarobiť nejaké tie drobné, nakoľko kulisy, pohyby i gunplay sú v zásade totožné. Ono to tak zrejme reálne bude, avšak nejeden hráč by sa mohol logicky domnievať, že to autori trochu razantnejšie zamaskujú. Lenže ono nie.

Tak či onak, autori sľubujú novú príbehovú líniu, ktorá ponúkne iný pohľad na známe udalosti. Chýbať by nemal loot ani možnosti úpravy zbraní či vybavenia. Teda takmer všetko, čo sme mohli robiť už pred šiestimi rokmi v plnohodnotnej AAA hre, ktorá si svoju komunitu rozhodne našla.

Záverom môžeme dodať, že sme sa aktuálne nedočkali žiadneho konkrétnejšieho dátumu vydania. Musíme sa preto aktuálne uspokojiť s tvrdením, že hra vyjde čoskoro a pravdepodobne na úvod budúceho kalendárneho obdobia si ju budeme môcť vyskúšať. Dovtedy nám nezostáva nič iné ako čakať na povolávací rozkaz do útrob plameňmi rozbúreného New Yorku.

Komentuj!