Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, aj takýto doplnok prinesie mesto anjelov zamorené živými mŕtvolami. Má to ale vôbec potenciál?

Možno ste počuli o poľskej technológii Alexa, ktorú v roku 2013 (vtedy pod viac tuzemským názvom Ivona) zakúpil gigant Amazon. Umelá inteligencia, ktorá dokáže rozpoznať jazyk a hlas a na základe neho spracúvať obmedzené množstvo príkazov. Hoci je technológia v súčasnosti stratová, Amazon ju predsa len tohto roku rozšíril aj do herného média pod názvom Alexa Game Control. Túto technológiu bude používať i Dead Island 2, ktorého sa dočkáme v prvej polovici budúceho kalendárneho obdobia.

Tento fakt bol ohlásený už dávnejšie, no až teraz sa dočkal plnohodnotného predstavenia prostredníctvom hraného videa, ktoré nie je najhoršie. O nič veľké ale nejde a pravdepodobne v hre nie je toľko funkcií, aby to vystačilo na samostatné, minútu trvajúce, predstavenie. Istým spôsobom autori naháňajú čas (minimálne to tak pôsobí), nakoľko si len ťažko predstaviť komplexnejšie funkcie podporujúce Alexu a jej umelú inteligenciu.

V hre si totiž viete pomocou hlasu prehodiť zbraň alebo aktivovať nový zombie režim, ktorý vás zmení na surovú obludu. Ďalším prvkom je privolanie živej mŕtvoly z diaľky a… to je v zásade všetko. Funkcie sú minimálne a niektoré budú trvať dlhšie ako samotné stlačenie tlačidla (napríklad zmienená výmena zbrane).

Najzábavnejšie sa aktuálne javí práve lakánie nepriateľov, ktoré môže dať hraniu predsa len nový rozmer, inak ale celé zapracovanie Alexa Game Control vyznieva ako nie príliš zásadný gimmick. Uvidíme preto ako ho hráči príjmu po vydaní a či ho vôbec niekto bude používať nad rámec jedného vyskúšania.

Komentuj!