Register

A password will be e-mailed to you.

Možno sa pýtate, kedy vyšla dvojka. To ale nikto z nás nevie. Zrejme to nevedia ani samotní autori. Absencia druhého dielu ale tvorcov nezastavila a tak nám priniesli tretí diel, ktorý však prichádza hneď po úspešnej jednotke. Ako sa mu darí v prvotných recenziách?

Sú projekty, ktoré sú úspešné kvôli svojim kvalitám. Existujú tituly plné bizarnosti a zvláštnosti, pod ktorými sa ale ukrýva pomyselné gameplay zlato, prípadne fantastický príbeh. Potom tu ale sú počiny, ktoré sú naozaj zvláštne, nie nutne kvalitné, ale úspech si nájdu, pretože pôsobia ako príjemná zábava bez zmyslu. A niečo podobné sa stalo prvotnému Goat Simulator.

Nie, v recenziách ten projekt výrazne nebodoval (sú priemerné alebo sa pohybujú jemne nad šestkou), avšak zaistil si obrovskú základňu fanúšikov naprieč všetkými dostupnými platformami. Hráči v podstate ihneď pretavili bizaný koncept v kultovú záležitosť.

Podľa dostupných informácií z roku 2016 titul zarobil až 12 miliónov, čo je, pre malé autorské zoskupenie akým je Coffe Stain Studios, mimoriadny úspech. A ten pravdepodobne umožnil vznik Goat Simulator 3. Aké sú teda prvotné ohlasy? Zatiaľ pozitívnejšie ako v prípade jednotky. Portál opencritic sa momentálne drží na hodnote 71% a metascore je 69. Treba ale dodať, že aktuálne titul hodnotilo iba malé množstvo recenzentov a známky môžu ako klesať, tak aj stúpať. Súčasne si ale môžu udržať aktuálnu hodnotu.

Znamená to ale, že sme nedostali vyložený prepadák a počin môže minimálne konkurovať svojmu staršiemu bratovi. A keď už sa im ten prostredný stratil, snáď prísť so záplavou bizarných a nadmieru zábavných nápadov, ktoré všetkým vynahradia aj ten stredný, nikdy nevydaný, diel.

Komentuj!