Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, tento prekliaty projekt opätovne presúva dátum svojho vydania. Našťastie, nemalo by ísť o zásadnejšie problémy, pretože nejde o väčšie odloženie. Vlastne, trvá iba zopár mesiacov. Doslova.

Kedyže sme to po prvýkrát počuli o pokračovaní zombie akcie Dead Island? Museli by ste sa poriadne vrátiť v čase, nakoľko úvodný E3 trailer bol zverejnený ešte v roku 2014. Ak by sa vývoj nepomohol správnym smerom, čochvíľa by tento sequel oslávil dekádu bez toho, aby vôbec vyšiel. Našťastie pre nás, hráčov, niečo podobné by nemalo nastať. Dúfajme.

Aktuálny dátum vydania bol stanovený na 3. februára 2023. To ale najnovšie neplatí. Počin bol presunutý na 28. apríl 2023, čiže takmer o tri mesiace neskôr. Aký je dôvod tohto odloženia? Tvorcovia prehlásili, že síce sú vo finálnych fázach vývoja, potrebujú ale ešte viac času, aby doladili záverečné prvky a vydali titul, na ktorý následne budú sami pyšný. To ale v praxi môže znamenať dve veci.

Buď skutočne nastala situácia, kedy autori jednoduchu nestíhajú a naozaj potrebujú “iba” dokončiť technické veci, odstrániť nechcené bugy, aby Dead Island 2 odpovedal očakávaným kvalitám. Koniec koncov, radšej titul odložiť ako ho hasiť prvé mesiace po vydaní. Prípadne je tá hra stále v problémoch a nevyjde v dobrom stave, čo by vzhľadom na kvalitu niektorých veľkých AAA titulov nebolo prekvapujúce. Predchádzajúce udalosti naznačujú prvý a druhý variant a v terajšej situácii ťažko povedať, ktorý je reálnejší. Hoci môžeme upozorniť, že gameplay trailer spred pár mesiacov nepôsobil najhoršie.

Každopádne, dozvieme sa to (snáď) už o pár mesiacov, kedy dnes už kultový Dead Island 2 vyjde. Dovtedy nám nezostáva nič iné ako dúfať, že táto zombie akcia prinesie očakávanú porciu gore, humoru i questov, ktoré budú mať reálny zmysel a nestanú sa okamžitým základom pre meme materiály. Všetci si totiž dodnes pamätáme úlohy s nosením džúsu z úplnej prvotiny série.

Komentuj!