Register

A password will be e-mailed to you.

Bezplatná PvPvE survival strieľačka Scavengers sa objavila v predbežnom prístupe na jar minulého roku. V apríli tohto roka Steam uvádzal priemerný počet iba 108 súčasne hrajúcich hráčov, zatiaľ čo v októbri to bolo len 34 hráčov. Tieto katastrofálne štatistiky preto museli mať svoje následky.

A dočkali sme sa. Spoločnosť Improbable Worlds Limited oznámila oficiálne koniec Scavengers. Servery budú vypnuté 16. decembra tohto roku. Dôvodom je “úbytok hráčov”. “Na chvíľu sme sa odmlčali, za čo sa vám chceme v prvom rade ospravedlniť,” píše sa v príspevku, ktorý oznamuje ukončenie hry. “Máme pre Scavengers novinky, ale zdieľame ich s ťažkým srdcom. Prijali sme ťažké rozhodnutie ukončiť hru 16. decembra 2022. V posledných mesiacoch sme zaznamenali pokles hráčskej základne, a hoci sme preskúmali mnoho možností, ako oživiť populáciu servera, kým je hra v Early Access, ukázalo sa, že pokračovanie vývoja a spustenie hry je neudržateľné.”

PvPvE survival strieľačka Scavengers nebola aktualizovaná od marca 2022, kedy bol vydaný posledný update. Ešte začiatkom tohto roka spoločnosť Improbable Worlds Limited predala tím stojaci za Scavengers spoločnosti Behaviour Interactive, ktorá vytvorila hru Dead by Daylight. Improbable Worlds Limited sa chcela zamerať na metaverse a zdá sa, že Scavengers do ich plánu už nezapadali. Na Steame sa Scavengers už nedá ani stiahnuť, zatiaľ čo v obchode Epic Games Store je ešte stále k dispozícii.

Komentuj!