Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Razer je hráčom určite dobre známa, veď vyrába množstvo príslušenstva, no v ponuke má i notebooky a stolné PC zostavy. U nás sú najobľúbenejšie herné myšky a headsety, no v portfóliu spoločnosti nechýbajú ani gamepady pre konzoly. PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, k týmto zariadenia už výrobca ovládače predával, no teraz prišiel rad aj na PlayStation 5.

Došlo totiž k predstaveniu prémiového gamepadu Razer Wolverine V2 Pro, ktorý by mal uspokojiť aj tých najnáročnejších záujemcov. K dispozícii je ako 2,4Ghz bezdrôtové spojenie cez USB-A dongle, tak i káblové pripojenie, pričom Wolverine V2 Pro funguje okrem PS5 bezproblémovo aj na PC. Ovládač inak ponúkne 6 programovateľných tlačidiel, vymeniteľné klobúčiky analógových páčok, ktorým možno cez aplikáciu upraviť citlivosť, 8 smerový D-Pad s mikrospínačmi a Mecha-Tactile spínače (životnosť testovaná na 3 milióny stlačení) v akčných tlačidlách, ktoré sú o 35% pohotovejšie než obyčajné membránové spínače používané bežne. Nechýba zámok zadných triggerov, takže pre akčné hry možno ich dráhu skrátiť a zrýchliť vašu odozvu na dianie na obrazovke. K dispozícii je aj plne nastaviteľné Chroma podsvietenie, no to výrazne znižuje výdrž na jedno nabitie, keďže so zapnutým podsvietením výrobca udáva zhruba 10 hodinovú výdrž, no ak sa svetlá vypnú, výdrž stúpne na približne 28 hodín, čo je výrazný rozdiel.

Teraz však prichádzame k veľkému ale, pretože ovládač nedisponuje vibráciami. Výrobca to odôvodňuje zameraním na profesionálne kompetitívne hranie kde vibrácie nie sú žiadúce kvôli koncentrácii a presnosti, no úplne by stačilo umožniť vibrácie vypnúť a bolo by. Mnoho hráčom bude skrátka vibrovanie chýbať, čo bezpochyby vylúči tento ovládač z ich hľadáčika. Mimochodom, cena je stanovená na 299.99€, takže ešte viac, než koľko bude stáť DualSense Edge priamo od Sony. Ak by ste i tak mali záujem, ovládač si možno predobjednať priamo zo stránky Razeru na tomto odkaze. Odporučili by sme však počkať na prvé testy, nakoľko Razer Raiju Tournament Edition a Razer Raiju Ultimate pre PlayStation 4 mali množstvo problémov s analógovými páčkami, tak aby sa náhodou situácia neopakovala.

Zdroj: Razer

Komentuj!