Register

A password will be e-mailed to you.

Phil Spencer sa už v minulosti netajil myšlienkou, že chce zorganizovať s vývojármi z Activisionu a Blizzardu zásadné stretnutie a porozprávať sa s nimi o tituloch, na ktorých by chceli pracovať. Zatiaľ však akvizíciu Activision Blizzard spoločnosťou Microsoft v hodnote takmer 70 miliárd dolárov musí najprv schváliť regulačná komisia.

Myšlienku oživenia takých sérií ako StarCraft aj Warcraft Phil Spencer viac rozvinul v rozhovore pre časopis Wired. Podľa jeho predstáv by sa Activision Blizzard od prevzatia spoločnosťou Microsoft už nemusela sústrediť len na hry Call of Duty, World of Warcraft a Diablo, ale vrátila by sa k svojim starším, no stále relevantným titulom. Spencer v rozhovore označil túto príležitosť za vzrušujúcu.

“Nielen StarCraft, ale aj Warcraft je tiež súčasťou veľkého dedičstva stratégie v reálnom čase od spoločnosti Blizzard. Dnes nemám žiadne konkrétne plány, pretože ešte nemôžu pracovať s vývojovými tímami. Ale StarCraft bol kľúčovým momentom v hraní z pohľadu esportu, z pohľadu RTS na konzolách a z pohľadu príbehu v žánri RTS,” povedal Phil Spencer.

Pripomeňme si len, že StarCraft II: Wings of Liberty vyšiel ešte v roku 2010 a jeho rozšírenia Heart of the Swarm a Legacy of the Void počas nasledujúcich piatych rokov. Warcraft sa vrátil v roku 2020 iba vďaka HD remasteru tretieho dielu, ale na Na Warcraft III: Reforged by však fanúšikovia série radšej zabudli.

Komentuj!