Register

A password will be e-mailed to you.

Najnovšie udalosti neboli iba o pomerne zvláštnej reklame na očakávané God of War Ragnarök. Štvrtý plnohodnotný diel tejto série totiž práve oslávil krásne predaje, pričom tvorcovia prezradili svoje očakávania od dvojky.

Ak by sme sa mali držať reálneho počtu, God of War sa podľa všetkého predalo neuveriteľných 23 miliónov kópií. Treba ale dodať, že nejde výhradne o PlayStation 4 verziu (ktorá bola počas minulého leta na hodnote 19,5 milióna), keďže z kraja tohto roka vyšla oficiálna PC edícia akčného RPG.

To súčasne značí, že sa jej na osobných počítačoch mimoriadne darilo (narozdiel od Uncharted alebo sólo dobrodružstva postavičky menom Sackboy). Uvidíme či časom prekoná i hranicu tridsiatich miliónov. Iba pre porovnanie môžeme zmieniť, že druhé Last of Us predalo zhruba desať miliónov (je tu však o dva roky menej ako virtuálny Kratos). Ghost of Tsushima prišiel v rovnaké obdobie ako cesta pomsty mladej Ellie a do minulého leta predal 9,73 milióna kópií. God of War je teda mimoriadnym finančným úspechom.

Každopádne, autori prezradili, že podobné výsledky očakávajú aj od pokračovania. Je teda otázne či sa počíta aj s PC verziou, prípadne v Sony dúfajú, že štvrtý a piaty PlayStation prinesie tých dvadsať miliónov. To nám ukáže až čas, avšak potenciál na obdobne komerčný úspech tu rozhodne je a snáď bude adekvátne využitý.

Komentuj!