Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Razer asi nie je nutné predstavovať, keďže ide o jedného z najpopulárnejších výrobcov herných periférií, no vo svojom portfóliu má i notebooky, stolné počítače či herné kreslá. Najnovšie si tento výrobca spestril svoje portfólio produktov o herný handheld Razer Edge.

Výrobca tento produkt označuje ako ultimátny herný Android handheld, no tým sa stáva až po pripojení ovládača Kishi V2 Pro, ktorý zabezpečí, že hráč dostane plnohodnotné ovládacie prvky ako v prípade štandardných gamepadov, prípadne handheldov, v opačnom prípade dostanete viac-menej iba to, čo na smartphonoch. Srdcom Edge je exkluzívny čipset Snapdragon G3x Gen 1 vyrobený na mieru, ktorý by mal mať bezkonkurenčný výkon. Aktívne chladený herný čipset s 3 GHz Kryo CPU bol špeciálne navrhnutý na hranie hier pre Android pri vysokých snímkových frekvenciách počas dlhých herných relácií. Tomu zodpovedá i 6.8″ FHD+ Amoled displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou.

Hrať možno, samozrejme, i za pomoci ovládacích prvkoch na dotykovej obrazovke, no až použite priloženého ovládača Razer Kishi V2 Pro s tlačidlami obsahujúcimi mikrospínače, analógové triggery, programovateľné makrá a haptiku Razer HyperSense umožní užiť si kompetitívne hranie naplno.

K výbave patrí 8GB LPDDR5 RAM, 128GB interné úložisko (UFS 3.1) s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 2TB, stereo reproduktory, dva mikrofóny, 5,000mAh batéria a 5 megapixelová kamera s podporou 1080p pri 60fps. Okrem toho tu máme Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, USB-C a 3.5mm jack (skrz ovládač) a v prípade 5G verzie aj podporu pre LTE, UMTS, Global LTE a LTE Cat 22. Rozmery sú 260x85x11mm, pričom samotný displej váži 264 gramov, no po pripojení ovládača hmotnosť vzrastie až na 401 gramov.

K dispozícii budú tri varianty, a to Razer Edge za 399.99$, Razer Edge Founders Edition za 499.99$ a Razer Edge 5G, ktorého cena však aktuálne ešte nie je známa. Viac podrobností o Razer Edge nájdete na oficiálnej stránke Razeru.

Zdroj: oficiálna webstránka

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky