Register

A password will be e-mailed to you.

Aktuálny mesiac patrí medzi tie silnejšie a vývojári nám nadelili hneď niekoľko pozoruhodných kúskov. Snažili sme sa vybrať tie potenciálne najzaujímavejšie a veríme, že aj vy si medzi týmito očakávanými titulmi vyberiete svojho favorita. Čo nás teda čaká v tento jesenný čas?

Keďže tento mesiac nás čaká vydanie viacerých zaujímavých titulov, v hlavnom výbere spomenieme tie, podľa nás, najzaujímavejšie. Call of Duty Modern Warfare II určite urobí radosť priaznivcom tejto už takmer nekonečnej série a na druhej strane si aj mladší hráči v podobe nenásilného a detsky ladeného titulu Mario + Rabbids Sparks of Hope určite prídu na svoje. S určitými očakávaniami prichádza aj druhé pokračovanie prekvapivo úspešnej akčnej adventúry A Plague Tale: Requiem a svojho ďalšieho, už tretieho pokračovania sa taktiež dočká populárna čarodejnica Bayonetta. V neposlednom rade musíme pripomenúť, že aj priaznivci DC univerza sa dočkajú ďalšieho titulu zo svojho populárneho sveta, tentokrát údajne bez ústrednej postavy Batmana.

A Plague Tale: Requiem
Žáner: Akčná adventúra
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC
Vývojár: Asobo Studio

Dátum vydania: 18. október 2022

A Plague Tale: Innocence z roku 2019 bol úspešný, kritikmi i hráčmi vysoko ocenený titul, u ktorého bolo len otázkou času, kedy tvorcovia ohlásia jeho pokračovanie. Čo sa týka príbehu, znovu nás čaká temné dobrodružstvo osirelej dvojice súrodencov Amicie a Huga na úteku pred inkvizíciou, bojujúcou pomocou ohňa a meča nielen so všadeprítomnými krysami, ale i s nakazenými ľudmi. Dôležitú úlohu opäť zohráva svetlo, na ktorom budú založené niektoré hádanky. Amicia a Hugo utečú zo svojej spustošenej domoviny, a vydajú sa ďaleko na juh, do nových oblastí, kde sa pokúsia začať nový život a dostať Hugovu kliatbu pod kontrolu.

Súbojový systém sa dočkal rozšírenia, pretože Amicia už tentoraz nie je vystrašeným dievčaťom bez bojových skúseností, ale pomerne zdatný zabijak, teda je len na nás, či sa pustíme do otvorených súbojov alebo sa skôr budeme ukrývať v tieňoch. Takto teda naberá skúsenosti podľa toho, aký štýlom tamojším herným svetom postupuje. Dôležitá je však aj previazanosť týchto zručností s psychickým stavom Amicie.

Mario + Rabbids Sparks of Hope
Žáner: 3D plošinovka
Platformy: Nintendo Switch
Vývojár: Ubisoft
Dátum vydania: 20. október 2022

V ďalšom dobrodružstve populárneho talianskeho inštalatéra Mária s názvom Mario + Rabbids Sparks of Hope sa Mário spoločne s Luigim, princeznou Peach, Rabbid Peach, Rabbid Luigim a ich priateľmi vydáva na galaktickú cestu, aby pokoril zlovestnú entitu menom Cursa a zachránil tak svojich kamarátov. Počas svojej cesty bude brázdiť galaxiami, skúmať tamojšie planéty a plniť početné úlohy. Predstavujú sa štyri nové hrateľné postavy vrátane Bowsera, ktorý býval bossom v predchádzajúcom dieli a Raymana, ktorý sa má objaviť v pripravovanom DLC. Podobne ako v predošlom dieli si vytvoríme trojčlennú partiu, s ktorou budeme cestovať po svetoch a bojovať v bitkách, hoci tentoraz nie je potrebné, aby bol Mario neustále prítomný.

Gotham Knights
Žáner: Akčná hra z pohľadu prvej osoby
Platformy: PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5
Vývojár: WB Games Montréal

Dátum vydania: 21. október 2022

Najnovší titul z populárneho univerza Batmana sa paradoxne odohráva bez hlavnej postavy, pretože Batman zomrel. Vládu nad slávnym Gotham City prevzalo agresívne zločinecké podsvetie. Keďže teraz Batman nie je k dispozícii, je na jeho slávnych spoločníkoch aby mesto Gotham zachránili a priniesli novú nádej pre jeho obyvateľov. Takže je na Batgirl, Nightwingovi, Red Hoodovi a Robinovi aby splnili naplnili svoju rolu ochrancov mesta priniesli strach všetkým tamojším zločincom, vrátane tých už dobre známych.

Po stránke hrateľnosti ide o akčné RPG s otvoreným svetom, odohrávajúce sa v piatich rôznych štvrtiach Gothamu, pričom ho môžete absolvovať sólo alebo v kooperácii s priateľmi. Každá postava disponuje svojim vlastným unikátnym herným štýlom a schopnosťami. V priebehu dňa majú hráči možnosť obsadiť Belfry, ktorá bude napokon slúžiť ako operačná základňa tímu a umožní im prepínať postavy a pripravovať sa na ďalšiu misiu.

Call of Duty Modern Warfare II
Žáner: Akčná hra z pohľadu prvej osoby
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
Vývojár: Infinity Ward

Dátum vydania: 28. október 2022

Call of Duty Modern Warfare II napriek totožnému názvu nie je remasterom staršej klasiky, ale ide o plnohodnotné pokračovanie hry z roku 2019. Tvorcovia zo štúdia Infinity Ward si kladú za cieľ vniesť niekoľko inovatívnych prvkov do tejto už mierne stagnujúcej série. Medzi ne patrí napríklad systém morálnych rozhodnutí, zasekávanie zbraní, realistickejšie násilie či novinka v podobe interakcie so zranenými spoločníkmi a nepriateľmi. Okrem iného bolo predstavených niekoľko nových inovácií, ako napríklad pokročilý systém umelej inteligencie v kampani a kooperatívnych režimoch, fyzika vody a mechanika plávania, ako aj prepracovaný systém vozidiel.

Multiplayer Modern Warfare II prinesie nejeden nový herný režim. Tvorcovia prisľúbili herné režimy pre hranie z pohľadu tretej osoby, ako i unikátny systém 3v3 Raid. Potvrdený je aj návrat kooperácie Special Ops, ktorá prinesie misie pre 2 hráčov.

Bayonetta 3
Žáner: Akčná adventúra z pohľadu tretej osoby
Platformy: Nintendo Switch
Vývojár: PlatinumGames
Dátum vydania: 28. október 2022

Prvý diel Bayonetty bol pôvodne vydaný výhradne pre konzoly Xbox 360 a PlayStation 3 a vydania sa dočkal ešte v októbri roku 2009, aby sa nakoniec po dlhých ôsmich rokoch objavil aj na platforme PC. Bayonetta sa vtedy prvýkrát predstavila ako posledná preživšia zo starobylého klanu čarodejníc, ktorá kedysi dávno upadla do kómy a bola oživená až po stovkách rokov aby zohrala svoju rolu vo večnom boji medzi silami neba a temnoty. Čarodejnica Bayonetta sa potom po druhýkrát vrátila už len exkluzívne na platforme Nintendo v roku 2014 a rovnako tomu je aj u tohto tretieho dielu.

V ňom sa znovu ujmeme úlohy tejto nezastaviteľnej čarodejnice, ktorá však musí tentokrát spojiť sily so záhadnou Violou a množstvom ďalších Bayonetiek, aby zabránila ľuďmi vytvoreným Homunkulom v pustošení. Čakajú ju stretnutia s novými postavami, ktoré stretne v priebehu svojho dobrodružstva. Okrem iného budeme svedkami skutočného sabatu Bayonetiek, a na ich ceste, ktorá zahŕňa súboje v uliciach Tokia, v čínskych horách a inde, zistíme, či toto tajomné spojenectvo môže skutočne zachrániť ľudstvo a aký osud čaká na túto skupinu Bayonetiek.

Takže teraz ste si mohli prečítať náš aktuálny výber tých najzaujímavejších videoherných titulov, ktoré sú pre nás prichystané na mesiac október. Ak si myslíte, že nejaký iný titul sa mohol nachádzať v tomto zozname, pokojne ho môžete spomenúť v komentároch.

Komentuj!