Register

A password will be e-mailed to you.

Vzhľadom na rastúce náklady na výrobu hier sa spoločnosť Square Enix vzdáva vlastníctva veľkých štúdií a chce si ponechať len niekoľko menších tímov. Do nich chce investovať dostupné zdroje, ale zároveň sa chce zamerať na spoluprácu s nezávislými tímami tretích strán.

Nedávno sme písali o tom, že prioritou spoločnosti Square Enix je znížiť investičné riziká. Podľa predchádzajúcich vyjadrení boli tieto hodnoty vysoké najmä v prípade západných štúdií. Spoločnosť sa práve z tohto dôvodu zbavila spoločností a vývojárskych štúdií ako Crystal Dynamics, Eidos Montreal a Square Enix Montreal a predala tieto tímy a ich značky (ako Tomb Raider, Deus Ex, Thief a Legacy of Kain) za 300 miliónov dolárov spoločnosti Embracer Group.

“Chcem nájsť spôsoby, ako prideliť kapitál štúdiám, ktoré nám umožnia väčšiu flexibilitu” povedal prezident Yosuke Matsuda. Ide o proces v súlade s postupným znižovaním počtu zamestnancov. Pripomeňme si, že spoločnosť Square Enix nedávno oznámila ukončenie neúspešnej hry Babylon’s Fall od PlatinumGames. Square Enix sa medzitým pripravuje na vydanie hier Forspoken a Crisis Core Final Fantasy VII Reunion. Prvý menovaný titul k nám dorazí v januári 2023 a druhý už 13. decembra 2022.

Komentuj!