Register

A password will be e-mailed to you.

OlliOlli World, jeden z indie hitov súčasného herného roka (ktorý ste pravdeopdobne nehrali) mali na starosti autori zo štúdia Roll7, vydavateľom bola spoločnosť Private Division. Šlo o arkádovú záležitosť, kde ste sa po 2,5D leveloch preháňali na skateboarde, pričom sa titul popýšil naozaj atraktívnymi úrovňami i zábavnou hrateľnosťou. Obaja zmienení tvorcovia ale mali v rukáve ešte jeden titul, konkrétne Rollerdrome, ktorý vychádza už o pár týždňov.

Akčný počin s príklonom k dynamike má ponúknuť arénové súboje, kde sa neprestajne nachádzate na korčuliach a strieľate do svojich protivníkov. Pochopiteľne, čo možno najefektívnejšie a najštýlovejšie. Z doterajších gameplay videí to pripomína Tony Hawk’s Pro Skater, akurát so zbraňami a výrazne komiksovejším grafickým stvárnením. A, samozrejme, doska na kolesách je vymenená za korčule. Kľúčovým bodom ale bude ovládanie, o ktorom aktuálne nevieme vôbec nič a môže byť výrazným plusom alebo zásadnou prekážkou výsledku.

Vo vyššie priloženom videu sa autori zaoberajú primárne vizuálnym stvárnením a jednotlivými charaktermi. Analyzujú výber farebnej palety, pričom upozorňujú, že chceli navodiť estetiku budúcnosti ako zo sedemdesiatych rokov. Video je sprevádzané ilustračnými gameplay zábermi, ktoré naznačujú, že by nás mohol čakať ďalší veľký hit, ktorý ponúkne neuveriteľne dynamickú akciu. Tá by mala byť podporená obdobnou hudbou, no a všetko je ukotvené v už zmienenom komiskovom vizuálnom stvárnení.

Titulu sa dočkáme už čoskoro. Aby sme boli presní, dátum vydania je stanovený na 16. augusta 2022. Čo sa týka hráčskych konzol, ide o exkluzivitu pre PlayStation 4 a PlayStation 5. Nemusíte sa však báť, je to len časové obmedzenie. To potvrá do 16. februára 2023, čiže iba zopár úvodných mesiacov. Na osobných počítačoch novinka vychádza v ten istý deň a to ako na Steame, tak aj na stále nenávidenom Epic Games Store.

Čo aktuálne hovoríte na Rollerdrome? Myslíte, že pôjde o podobný hit ako v prípade OlliOlli World, prípadne ste aktuálne skeptický a počinu príliš neveríte? Pokojne sa podeľte o svoje názory prostredníctvom dostupných komentárov.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!