Register

A password will be e-mailed to you.

DOOM z roku 2016 bol pre väčšinu hráčov i recenzentov veľmi príjemným prekvapením a aj od nás si odniesol vcelku pozitívne hodnotenie. Teto Doom bol skôr rebootom než pokračovaním, keďže fanúšikovia volali po klasickom DOOMe dlhé roky, a tak im ho im ho vtedy id Software dodalo. Takže sme sa znovu ocitli v úlohe bezmenného mariňáka, čeliaceho hordám démonických nepriateľov a ich krv doslova tiekla prúdom.

Avšak pôvodne, ešte pre ním, nám malo byť ponúknuté pokračovanie DOOM 4. Hlavným hrdinom však nemal byť primárny protagonista celej série Doom Slayer, ale hneď celá plejáda postav bojujúcich proti démonickým hordám o osud Zeme. V podstate sa tak mala séria Doom trochu priblížiť ďalšej obľúbenej akčnej sérii Call of Duty.

Veľmi dlho nebolo o tomto zrušenom projekte nič známo. Bethesda sa pochopiteľne nemala čím chváliť, a tak sa na tento Doom zabudlo. Doslova z hrobu ho však nedávno vyniesol videdokument od spoločnosti Noclip – Video Game Documentaries. Táto firma sa dala do vypúšťania čiastočných informácií nielen o zrušenom DOOM 4 ale tiež o zákulisnom vývoji DOOM (2016).

Z prezentovaných záberov je zrejmé, že vôbec nemuselo ísť o nekvalitnú videohru, pričom dokonca samotná spoločnosť id Software, stojaca značkou DOOM, si údajne uvedomuje, že zrušenie DOOMu 4 nebol úplne ideálny krok. Pokiaľ teda takisto patríte medzi fanúšikov tejto kultovej série, tak celý dokument máte k dispozícii tu:

Komentuj!