Register

A password will be e-mailed to you.

Séria The Legend of Sword and Fairy síce nie je v našich končinách príliš známa, no vedzte, že ide o legendárnu čínsku RPG ságu, ktorá kombinuje prvky naratívneho rozprávania a rôznych verzií klasických súbojových stretov. Najnovší diel s podtitulom Together Forever sa však dostane ku konzolovým tuzemským hráčom už čoskoro a preto je logické, že mu je venovaná i náležitá marketingová pozornosť. Gameplay Overview video totiž približuje dôležité aspekty hry samotnej.

Asi nikoho neprekvapí, že táto sága začala ešte ako taktická záležitosť (rovnako na tom bolo i značne známejšie Final Fantasy), avšak pre moderného hráča je predsa len divokejší a vizuálne opulentnejší štýl atraktívnejší. Najmä preto s týmto dielom prešlo Sword and Fairy k obdobnému bojovému štýlu (hack and slash) a ten je azda najväčším lákladom takmer päť minút trvajúcej ukážky.

Trailer hneď na úvod upozorní, že nepotrebujete vlastne žiadnu znalosť pôvodných hier a do tematických bitiek sa môžu ponoriť i úplní nováčikovia. Príbehovo totiž ide o unikátnu naratívnu líniu, ktorá je vzdialená od tej pôvodnej o niekoľko stoviek rokov. Sledovať budeme dvoch bojovníkov cestujúcich naprieč svetom démonov, pričom ich osudy sa náhle a neočakávane spoja. Ako to bude pokračovať? To, samozrejme, nevieme, avšak odpoveď sa budeme môcť dozvedieť 4. augusta 2022, kedy titul vyjde na konzolách Sony, čiže na PlayStation 4 a PlayStation 5.

Každopádne, ukážka ďalej pokračuje a sľubuje, že prostredia budú rozmanité a odlišné. Koniec koncov, ide o vizuálne najkrajší diel ságy. Nielenže prejdeme nehostinným svetom démonov, čakajú na nás i rôzne hrady a lesné lokácie, kde striehnú početní nepriatelia. V určitých situáciách bude možnosťou i stealth a teda zakrádanie sa poza chrbty oponentov, no je otázne o ako veľmi komplexnú gameplay zložku pôjde. Vzhľadom k tomu, že primárne ide o akčné RPG s dôrazom na bojovanie, príliš zložitý stealth očakávať zrejme nemusíte.

Ďalej v hre nájdete milo pôsobiacich spoločníkov (zvieracích) a bližšie nešpecifikované kartové minihry, ktoré osviežia množstvo súbojov tvoriacich gameplay loop titulu ako takého. Čo hovoríte na zverejnenú prezentáciu Sword and Fairy: Together Forever? Venujete už toto leto japonskému RPG svoju pozornosť alebo máte na pláne hranie iného projektu? Pokojne sa podeľte o svoje názory prostredníctvom komentárov a sekcie nim pridelenej.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!