Register

A password will be e-mailed to you.

Keď na konci minulého leta v prezentácií japonského Sony bolo ohlásené, že sa pracuje na remaku legendárneho Star Wars: Knights of the Old Republic od štúdia Bioware, išlo o jednu z najzaujímavejších nečakaných správ. Už vtedy sa však začali ozývať hlasy, či si menej skúsené štúdio Aspyr Media neukúsilo príliš veľké sústo. A ako to začína vyzerať, toto tvrdenie nemusí byť ďaleko od skutočnosti.

Spoločnosť Aspyr Media sa doteraz špecializovala skôr na porty existujúcich hier na iné platformy než na vlastné, originálne tituly a remake hry Star Wars: Knights of the Old Republic bol určite najambicióznejším z ich projektov. O priebehu prác na tomto remaku sme dlho nič nevedeli, až doteraz, kedy server Bloomberg zverejnil správu, podľa ktorej sa remake tejto kultovej RPG hry stretáva s problémami. Podľa tejto správy vývojári zo spoločnosti Aspyr na prelome júna a júna dokončili demo, aby demonštrovali základné prvky hry, ktoré mali byť prezentované ľuďom zo spoločností Sony a Lucasfilm, ktorá spravuje značku Star Wars. Týždeň po prezentácii však zo spoločnosti Aspyr odišli umelecký riaditeľ Jason Minor a riaditeľ dizajnu Brad Prince.

Dôvodom týchto zmien bol podľa zdrojov agentúry Bloomberg stav demo verzie, s ktorým vedenie spoločnosti Aspyr nebolo spokojné. Tiež sa mu údajne nepáčilo, koľko času a zdrojov museli tvorcovia obetovať na vytvorenie dema. Aby toho nebolo málo, v tvorivom tíme údajne došlo k nezhodám a zmätkom ohľadom dátumu vydania hry. Interne sa hovorilo o vydaní do konca tohto roka, čo aktuálne znie absolútne nereálne aj z vonkajšieho pohľadu, vzhľadom na to, že sme z remaku zatiaľ nevideli vôbec nič. Samotní vývojári však údajne počítajú s rokom 2025.

Komentuj!