Register

A password will be e-mailed to you.

Zdá sa, že akvizície na videohernej scéne pokračujú, keďže dánska spoločnosť Nordisk Games rozširuje svoje pôsobenie kúpou štúdia Supermassive Games, špecializujúceho sa na interaktívne horory a ktoré sa preslávilo sa takými titulmi ako Until Dawn, The Quarry a sériou The Dark Pictures Anthology.

Ešte v marci minulého roku Nordisk Games kúpili 30,7% podielu v britskom vývojárskom tíme Supermassive Games. Tento rok sa však nakoniec vedenie tejto spoločnosti rozhodlo prevziať plnú kontrolu nad týmto štúdiom. Generálny riaditeľ Supermassive Games, Pete Samuels, si pochvaľuje zdieľanie viacerých dôležitých hodnôt a avizuje ambicióznu stratégiu vývoja príbehových hier.

Nedávno v Supermassive Games dokončili interaktívny horor The Quarry a na jeseň tohto roku sa ešte očakáva nový The Dark Pictures: The Devil in Me, čo je už v poradí štvrtý diel epizodickej série. Teraz to však vyzerá, že v budúcnosti nás čakajú ďalšie, zrejme opäť hororové zážitky. Tie by mali byť ešte kvalitnejšie a výpravnejšie vďaka investícii práve od Nordisk Games.

Najnovšie však zatiaľ vývojári zo Supermassive Games zverejnili Story trailer z The Devil in Me.

Nordisk Games sa zameriava na kapitálové investície do európskych štúdií. Je už majiteľom Star Stable Entertainment, MercurySteam, Flashbulb Games, Nitro Games, Avalanche Studios Group (tvorcovia série Just Cause), Kogama.com a najnovšie už aj Supermassive Games.

Komentuj!