Register

A password will be e-mailed to you.

Skutočnosť, že spoločnosť Ubisoft sa aktuálne nachádza v stave mierneho úpadku, je známa už nejaký čas. Po tom, čo Ubisoft zrušil online severy pre stovku videohier, sa nakoniec sa zistilo, že napríklad aj v takom Assassins Creed: Origins sa už nedostanete do Animusu. Počas nedávnej prezentácie svojich finančných výsledkov tejto francúzskej spoločnosti sa priamo oznámilo zrušenie štyroch pripravovaných videohier.

Zrušenie vývoja sa týka v prvom rade Ghost Recon Frontline, ktorý bol oficiálne odhalený v októbri minulého roka. Malo ísť o free-to-play battle royale akčný počin s multiplayerovými bitkami určený až pre stovku hráčov. Zrušenie tejto hry je veľkým prekvapením, keďže sa nachádzala v pokročilom štádiu vývoja u pobočky Ubisoft Bucharest a pôvodne mala byť vydaná ešte tento rok.

Druhou zrušenou videohrou je Splinter Cell pre virtuálnu realitu. Na tomto projekte pracovala spoločnosť Red Storm Entertainment v spolupráci so spoločnosťou Oculus. Z neho sme sa však nedočkali žiadnej prezentácie, takže jeho zrušenie nepredstavuje výraznejšie sklamanie. Okrem Ghost Recon Frontline a Splinter Cell pre VR Ubisoft oznámil zrušenie vývoja ďalších dvoch neoznámených projektov, pričom vôbec nebolo uvedené o aké videohry ide.

Čo sa týka odložených počinov, podľa známeho insidera Jasona Schreiera, ktorý sa tradične odvoláva na svoje zdroje blízke Ubisoftu, ide o akčnú adventúru z pohľadu prvej osoby Avatar: Frontiers of Pandora a Assassin’s Creed Rift, ďalší diel veľmi populárnej asasínskej ságy. Ten však má byť oveľa menší, lineárnejší a má sa odohrávať v Bagdade, kedže hlavný hrdina by mal byť Basim, známy z Valhally. Údajne malo ísť pôvodne o ďalšie veľké rozšírenie pre Assassin’s Creed: Valhalla, nakoniec sa však z Riftu stalo nové, samostatné pokračovanie. Schreier v novom článku píše, že titul mal pôvodne vyjsť vo februári budúceho roka, ale aj tu vývoj sa výrazne oneskoril a nakoniec sa ho dočkáme v druhom štvrťroku.

Komentuj!