Register

A password will be e-mailed to you.

Séria XCOM je v našich končinách pomerne populárna. Predsa len na českej scéne vyšla pred mnohými rokmi aj séria UFO inšpirovaná práve danou sériou. Základy XCOM-u sa preniesli do mnohých taktických ťahových stratégii. Jednou z nich a tematicky veľmi podobnou je aj Phoenix Point. Ten si už prešiel dosť dlhým vývojom. No všetko sa raz musí skončiť. Phoenix Point sa tak 21.7. dočkal svojej poslednej aktualizácie, ktorá povýšila hru na Complete Edition.

Čo to však znamená pre nás hráčov? V prvom rade na Steame zmizol Season Pass a jednotlivé DLC sú súčasťou Complete Edition, no nemusíte sa báť, stále si ich môžete dokúpiť za výhodnejšiu cenu, keďže figurujú na Steame pod kolonkou „Dokončite si svoju kolekciu“. Okrem toho však pribudlo na Steame aj demo, takže tí, čo túto hru nepoznajú, si ju môžu pred zakúpením vyskúšať.

Poďme sa ale pozrieť, čo prináša táto posledná aktualizácia. Jej najpodstatnejšou vlastnosťou je, že vývojári pridali do hry podporu Steam Workshopu a teda aj hráčskych módov. Okrem toho vývojári  odomkli všetkým PC hráčom skiny vojakov, ktoré boli dostupné len na konzolách. Hru si navyše môžete užiť s neoficiálnou českou lokalizáciou. Takže aspoň prekladatelia môžu jasať, že sa ich práca na tomto projekte konečne končí.

Komentuj!

O autorovi

Počítačovým hrám sa venujem už od detských čias. Mojím najobľúbenejším žánrom boli real-time stratégie (C&C, Jurassic Wars, Cossacks). Pri hrách však uprednostňujem najmä príbeh. V roku 2019 som začal prekladať hry do slovenského jazyka a dnes som členom slovenskej komunity amatérskych prekladateľov - lokalizácie.sk. Našim cieľom je ukázať, že si hry zaslúžia byť aj v slovenčine a zároveň tak aj pomôcť CZ/SK prekladateľskej scéne. Na stránke somhráč.sk pracujem ako externý redaktor, pričom píšem najmä recenzie na hry, ktoré boli preložené do slovenčiny alebo je možné, že niekedy v budúcnosti by sa mohli dočkať sk prekladu.

Súvisiace príspevky