Register

A password will be e-mailed to you.

Na konci minulého roka sa k PC hráčom dostala atraktívna rogue-like kartová hra, ktorá následne pozbierala i výborné známky a mnohé zahraničné internetové portály ju označovali ako titul roka. Šlo o projekt s názvom Inscryption, ktorý sa najnovšie pozrie aj na herné konzoly. Konkrétne pôjde o platformy japonskej firmy Sony, pričom dátum vydania taktiež nie je ďaleko.

Zmienený Inscryption je indie záležitosťou, to vás zrejme neprekvapí. Na titule pracovalo štúdio Daniel Mullins Games, pričom vydavateľom nebol nikto iný ako firma s najzvláštnejšími E3 prezentáciami na svete, čiže Devolver Digital. To ale príliš zaujímavo neznie a preto si položme jednu otázku – čo je na Inscryption tak zaujímavé, že behom prvých troch mesiacov svojej existencie predal milión kópií? A aby sme tomuto úspechu dali ešte väčšiu vážnosť, svojho času šlo o PC exkluzivitu a na žiadnej terajšej konzole ste si Inscryption zahrať nemohli.

V prvom rade je nutné povedať, že sa jedná o kartovú žánrovku s hororovou atmosférou, kde si staviate vlastný balíček a snažíte sa poraziť jedného z mnohých groteskných súperov. To všetko prebieha v pohľade z prvej osoby, pričom stôl s kartami a celkové prostredie pripomína dejisko nejedného body gore hororu. Ukážka prítomná vyššie ale láka aj na pomerne zaujímavý meta zážitok, ktorý bude ohýbať tradičnú podobu herného produktu a súčasne bude pracovať i s hráčom samotným.

Podľa zahraničných recenzií pritom hra vyniká vo svojej hrateľnosti a aj istej bizarnosti spočívajúcej v meta presahu a ďalších zvláštnostiach, ktoré (logicky) nie sú bližšie špecifikované. Mnohí tiež zmieňujú, že karty v hre získavate aj fyzickým ubližovaním svojej postave, čo zapadá do morbídne pôsobiaceho audiovizuálneho spracovania. Je preto otázne či pôjde o hru pre každého hráča. Každopádne, metascore o hodnote 85% je veľavravné a o kvalitný titul nepochybne ide.

Konzolový release (môžu sa pripraviť vlastníci PS4 i PS5) je aktuálne naplánovaný na 30. augusta 2022 a k odkladu zrejme nedôjde. Predsa len, vydanie je takpovediac za rohom. Inscryption si viete zaobstarať prostredníctvom PlayStation Store a vyjde vás na 19,99 €, čo je za podobný projekt veľmi rozumná cenovka. Pustíte sa koncom leta do surových kartových hier, ktoré vás môžu stáť rozum i vlastný život?

Zdroj: vg247.com

Komentuj!