Register

A password will be e-mailed to you.

Leto je v plnom prúde, no jeho značná časť je ešte stále pred nami. Aj v týchto letných dňoch, často považovaných za uhorkovú sezónu, neustáva príval noviniek z herného sveta. Poďme sa teda pozrieť, čo zaujímavé sa dnes udialo.

  • Indie počin LOUD od vývojárov z Hyperstrange, ktorý mapuje snahu mladého dievčaťa splniť si svoj sen stať sa rockovou hviezdou, už vyšiel na platforme Nintendo Switch. Štúdio Hyperstrange dosiaľ neoznámilo, kedy sa tento ich rytmický počin dočká vydania aj na ďalších platformách.
  • Multiplayerová survival adventúra s názvom Grounded od štúdia Obsidian sa síce ešte len nachádza v predbežnom prístupe, avšak si už stihla vytvoriť veľkú fanúšikovskú základňu. Podľa posledných informácii sa dokonca pripravuje jej televízna animovaná adaptácia.
  • Multiplayerový počin Century: Age Of Ashes, kde bojujete s ostatnými hráčmi za pomoci drakov, je už síce istý čas dostupný na platformách PC, Xbox One a Xbox Series X/S, avšak majitelia PlayStationu si budú musieť ešte nejaký čas počkať, keďže plánované vydanie na 19. júla bolo nečakane v poslednej chvíli odložené.
  • Survival FPS menom Karagon od indie štúdia Tbjbu2, odohrávajúci sa v otvorenom, postapokalyptickom svete, bude inšpirovaný titulom ARK: Survival Evolved, akurát dinosaurov vystriedajú roboti. Dočkáme sa ho na platforme Steam už 27. júla 2022.
  • V retro plošinovke, inšpirovanej klasickými platformovými hrami, s názvom Bricky to Me budeme používať bumerang na likvidáciu nepriateľov v náhodne generovaných miestnostiach. Tento počin vyšiel už minulý rok na Steame, no tento rok sa ho dočkajú aj majitelia aktuálnych konzol, keďže na 21. júla má stanovený dátum vydania.
  • Tohtotýždňový Steamový rebríček aj naďalej vedie zariadenie Steam Deck, nasledované survival počinom Raft, ktorý obhájil svoje druhé miesto, pričom na treťom mieste sa umiestnila cyberpunková novinka s mačkou v hlavnej úlohe s názvom Stray. Na štvrté miesto sa vyšplhal hit tohto roka Elden Ring.
  • Puzzle adventúra od slovenského vývojárskeho štúdia Blue Brain Games s názvom The House of Da Vinci sa dočká už tretieho dielu. Autori sľubujú, že pôjde o posledný diel, v ktorom vyriešite finálne záhady a dočkáte sa tak vyvrcholenia príbehu majstra Leonarda. Dátum vydania dosiaľ nebol stanovený, vie sa však, že prvou platformou bude už v blízkej dobe mobilný iOS. Neskôr sa samozrejme dočkáme vydaní na iných platformách.
  • Eyes in the Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom je nezávislá plošinovka, ktorá zaujme najmä svojou netradičnou čiernobielou výtvarnou štylizáciou. Ujalo sa jej skúsené vývojárske štúdio a vydavateľstvo Gearbox Publishing a v plnej verzii sa už objavila pred pár dňami na Steame.

Komentuj!