Register

A password will be e-mailed to you.

Letné prázdniny sa blížia, a to znamená, že nás čaká mierne herné sucho, minimálne počas mesiaca júl. August už bude o poznanie veselší, a to aj z pohľadu noviniek, nakoľko nás po pandemickej prestávke čaká regulárny Gamescom aj s návštevníkmi. To nás však bude zaujímať, až to bude aktuálne, teraz sa pozrime na súčasné dianie na hernej scéne.

  • Ak máte radi bojovky a retro, mohla by vás zaujať výborne hodnotená kolekcia Capcom Fighting Collection, ktorá vyšla v priebehu týždňa. Je dostupná na každej platforme a ponúka 10 klasických bojoviek z dielne Capcomu. Nechýbajú hry zo série Street Fighter, všetky časti Darkstalkers série a ďalšie. Pre fanúšikov jednoducho povinnosť.
  • Bernard „Bernie“ Stolar, ktorý dohliadal na založenie spoločnosti Sony Computer Entertainment America a zároveň pôsobil ako prezident Sega of America, zomrel vo veku 75 rokov.

  • Naoki Yoshida, producent Final Fantasy XVI potvrdil v rozhovore pre Dengeki Online, že v hre bude prítomná len britská angličtina, takže nemáme čakať žiadne americké prízvuky. Hra je mimochodom už hrateľná od začiatku do konca, no vývojári ešte musia doladiť súbojový systém a donahrávať všetky dialógy/monológy, takže z toho dôvodu si na hru ešte rok počkáme.

  • Herec Chris Pratt hovorí, že jeho hlasový výkon vo filme Super Mario Bros. bude stáť za to a fanúšikovia by mali dostať to, čo očakávajú. Chris Meledandri, jeden z producentov filmu sa už nevie dočkať, kedy si fanúšikovia vypočujú, ako sa Pratt s úlohou popasoval.

  • Po pomernej dlhom vývoji vyšiel Blade Runner: Enhanced Edition, vylepšená verzia kultového počinu z roku 1997 od štúdia Westwood. Je však otázne, či ju možno nazývať vylepšenou verziou, nakoľko je podľa hodnotení a názorov od samotných hráčov skôr zhoršením, a to v takmer každom ohľade. Vývojári z Nightdive Studios tento raz úlohu zreštaurovať klasiku nezvládli, čo naznačovalo vydanie v úplnej tichosti a cenovka 8,19€ na Steame.
  • Mediatonic, autori Fall Guys oznámili, že behom prvých 48 hodín od prechodu hry na free to play model si bláznivý počin zahralo 20 miliónov hráčov. Vyzerá to tak, že prejsť na F2P model bolo správne rozhodnutie, vďaka ktorému hra chytila druhý dych.

  • Bratislavský tím vývojárov Nine Rocks Games a vydavateľ THQ Nordic oznámili dátum vydania loveckého titulu Way of the Hunter. Ten bol stanovený na 16. august, kedy debut slovenského štúdia vyjde pre PC, PS5 a Xbox Series X|S.
  • V predstihu sme sa dozvedeli, aký hru budú počas júla dostupné v rámci predplatného PlayStation Plus. Hráči obdržia Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS5/PS4), hororovú adventúru The Dark Pictures: Man of Medan (PS4) a úplné novú kooperatívnu strieľačku Arcadegeddon (PS5/PS4). Ide o únik, takže ponuka nakoniec nemusí byť takáto, no v posledných mesiacoch boli úniky hier v predplatnom vždy presné, a preto to možno očakávať i tentokrát.

  • Akčnému RPG Valkyrie Elysium od Square Enix bola ratingovou organizáciou ESRB udelená veková prístupnosť, takže vydanie nemusí byť ďaleko. Zatiaľ sme sa však dátum nedozvedeli.

  • Creative Assembly, autori Alien: Isolation oznámili novú strieľačku. Bohužiaľ, tá nebude zameraná ani na atmosféru, ani hororová, nakoľko pôjde o multiplayerový počin Hyenas, v ktorom nebude gravitácia a vašou úlohou bude okrádať bohatých. Čiže nás asi čaká vesmírna obdoba Jánošíka a jeho družiny. Titul dorazí budúci rok na každú dostupnú platformu okrem Nintenda Switch.

Komentuj!