Register

A password will be e-mailed to you.

Po takzvanej falošnej E3 sa herný svet opäť upokojil a na nejaké zásadné novinky musíme čakať, minimálne na tie z oficiálnych oznámení. Ešte štastie, že tu máme insiderov a leakerov, keďže práve oni aktuálne v predstihu lákajú na to, čo nás v dohľadnej dobe čaká.

  • Pokiaľ plánujete nákup The Last of Us Part I, potom si pripravte v úložisku svojej PlayStation 5 zhruba 79GB voľného priestoru. Iba pre porovnanie, remaster pre PlayStation 4 mal veľkosť 48GB.

  • Insider a leaker s prezývkou The Snitch, ktorý so 100% presnosťou v predstihu odhaľuje informácie o hrách, prípadne hry samotné, pridal na svoj Twitter GIF s Kratosom, na ktorom je kód 11110. Ak ide o binárne číslo, tak to značí 30, čo by mohlo znamenať 30. jún. Už skôr bolo totiž leakermi naznačené, že SONY God of War Ragnarök lepšie predstaví ešte tento mesiac, pričom odhalí aj dátum vydania. Zatiaľ však nič nebolo oficiálne potvrdené.
  • Microsoft predal v Japonsku v posledných týždňoch viac konzol Xbox Series X|S, ako Sony predala PlayStation 5. Je to však dôsledkom nedostatku PS5, keďže konzola je stále ťažko dostupný tovar. Napriek tomu je však aktuálne číslom jeden Nintendo, ktorého Switch sa predáva ako teplé rožky.

  • Bývalý šéf tímu Sonic menom Yuji Naka potvrdil, že Michael Jackson zložil časť hudby pre Sonic the Hedgehog 3. Špekulovalo sa o tom už dlhú dobu, no až teraz je to potvrdené.

  • Hoci FromSoftware iba pre niekoľkými mesiacmi vydali Elden Ring, Hidetaka Miyazaki potvrdil, že ich ďalší počin je vo finálnej fáze vývoja, takže by sme na ďalší počin tohto štúdia nemuseli čakať dlho. Tentokrát však, pravdepodobne, nepôjde o “soulsovku”, ale o titul Armored Core 6, o existencii ktorého sme sa dozvedeli prostredníctvom zákazníckeho prieskumu, hoci štúdio počin zatiaľ oficiálne neoznámilo.
  • Overwatch 2 úplne nahradí prvý diel. Po vydaní free-to-play sequelu dôjde k odstaveniu prvej časti, takže ak ešte titul hrávate, bude nutné prejsť na pokračovanie. Mnohým hráčom sa toto rozhodnutie nepozdáva, najmä ak majú odohrané stovky hodín.

  • Cal Kestis, hlavný hrdina Star Wars Jedi: Fallen Order a budúcoročného Star Wars Jedi: Survivor, pravdepodobne, dostane vlastný seriál na Disney+. Ten je podľa insiderov už v príprave, pričom Kestisa asi stvárni Cameron Monaghan, ktorý bol predobrazom i pre hernú postavu.
  • John Garvin (bývalý vývojár Bend Studio) a Michael Mumbauer (bývalý vývojár v Naughty Dog) spoločne založili štúdio Liithos. Zároveň oznámili aj svoj prvý počin nazvaný Ashfall. Ten, bohužiaľ, bude založený na NFT. Hry sa dočkáme na PC a konzolách, no viac informácií zatiaľ nemáme.

  • Už aj u nás je dostupné vynovené predplatné PlayStation Plus. Najvyšší stupeň ponúka aj hry z prvej PlayStation, avšak v našom regióne sú dostupne PAL verzie, ktoré kedysi zodpovedali norme v Európe. To znamená, že PAL verzie mali rozlíšenie 576i pri 50/25fps. Sony však prisľúbila, že PAL verzie nahradí americkými NTSC verziami, ktoré síce mali rozlíšenie 480i, avšak pri 60/30fps, čo dnes pôsobí plynulejšie. Kedy sa zmeny dočkáme však zatiaľ nevieme.

  • Podľa najnovšieho úniku Ubisoft už o necelé dva týždne (zatiaľ nie je známy presný dátum, no má to byť týždeň začínajúci 4. júlom) plnohodnotne predstaví Skull & Bones. Dlho vyvíjaný o opakovane reštartovaný titul konečne mieri k hráčom, a to na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Blížiace sa vydanie nedávno naznačili aj udelené ratingy vekovej prístupnosti od dvoch organizácií.

Komentuj!