Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Po dlhšej dobe konečne vyšla už skôr ohlásená remasterovaná verzia legendárnej hry Blade Runner. Titul inšpirovaný rovnomenným filmom, no ponúkajúci úplne nový príbeh, prináša podporu moderného rozlíšenia, užívateľského rozhrania, lepšiu podporu titulkov, gamepadov a pridanie SMAA anti-aliasingu a anizotropného filtrovania textúr.
  • Rune Factory 5, piaty diel netradičnej farmárskej série stratí čo nevidieť Nintendo Switch exkluzivitu. Už 13. júla tohto roku totiž vyjde aj na osobných počítačoch, kde ponúkne i vizuálne, či kustomizačné vylepšenia.
  • Svojho času kontroverzne prijatý, no časom postupne vylepšovaný, titul No Man’s Sky sa po 6 rokoch od svojho vydania dostane aj na Nintendo Switch. Stane sa tak 7. októbra a v tento deň sa na trhu objavia aj fyzické verzie PS5 verzie.
  • Vylepšená verzia predplatného PS Plus, ktorý už nejaký čas funguje, sa konečne spúšťa aj v Európe. Premium variant získate za 16,99 € na mesiac, Extra za 13,99 € mesačne a najlacnejšie vás vyjde Essential, za ktorý zaplatíte iba 8,99 €.
  • V multiplayerovej šermiarskej akcii Chivalry II bol spustený Midsommar event, v rámci ktorého sa môžete mlátiť i bez zbraní a za použití všetkého čo nájdete v prostredí. Dostupný je na všetkých tradičných platformách, teda PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X.
  • Focus Home Interactive vo svojom najnovšom streame bližšie predviedol hrateľnosť očakávaného sequelu A Plague Tale: Innocence s názvom A Plague Tale: Requiem. Zároveň odhalil i dátum vydania, ktorým je 18. október 2022, kedy hra vyjde na PC, PS5 a Xbox Series X.
  • Na Steame sa začal tradičný letný výpredaj, v rámci ktorého môžete získať so zľavou mnohé zaujímavé tituly. Pri tejto príležitosti bol vydaný aj oficiálny trailer, ktorý pripomína, že táto akcia bude trvať až do 7 júla.
  • Youtuber a dataminer menom Vadim M objavil v remasterovanej verzii Grand Theft Auto Vice City pozostatky úplne novej misie, v rámci ktorej si mal hlavný hrdina Tommy Vercetti zahrať vo filme. V pôvodnej verzii hry sa k nim pritom vôbec nedalo dostať.
  • Microsoft bližšie poodhalil svoje plány na podporu klávesnice a myši pre PC hráčov v rámci svojej služby Xbox Cloud Gaming. Vnímajú to totiž ako logický krok a povzbudzujú vývojárov, aby sa na to pripravili.
  • Spoločnosť Bungie rázne zakročila proti osobe, ktorá sa vydávala za zamestnanca agentúry CSS a mala za následok stiahnutie viacerých videií týkajúcich sa ich vlastných hier. Páchateľa menom Nicholas ‘Lord Nazo’ Minor, ktorý sa týmto spôsobom mstil za legitímne stiahnutie svojho videa, žaluje o 7,6 milióna amerických dolárov.

Komentuj!