Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Awaken Realms Digital, stojace napríklad za úspešným roguelike deck builder počinom menom Tainted Grail: Conquest, pochádza z poľského mesta Vratislav a nedávno sa pochválilo svojimi ambicióznymi plánmi, ktorých výsledkom má byť pripravované RPG pod názvom Tainted Grail: The Fall of Avalon.

Tainted Grail: The Fall of Avalon je vlastne adaptáciou pôvodnej populárnej stolovej hry a ešte v roku 2018 tvorcovia vybrali na vtedajšom Kickstarteri vyše 6,2 miliónov dolárov. Pôvodne mali v pláne vytvoriť kombináciu kartovej hry a RPG z izometrického pohľadu, avšak neskôr sa tohto zobrazenia vzdali v prospech oveľa ambicióznejšieho RPG počinu v otvorenom svete z pohľadu prvej osoby. Behom dobrodružstva máme vykonávať dôležité rozhodnutia, ktoré nám umožnia nasmerovať tento základný fantasy príbeh rôznymi cestami.

Na oficiálnej stránke hry sa dočítame, že „Svet Tainted Grail je prerozprávaním artušovských legiend, je epickou temnou fantasy, v ktorej ľudia dorazili na prekliaty ostrov Avalon, aby tam hľadali raj. Ale na miesto toho našli pekelnú zem poškvrnenú Wyrdness, tajomnou silou, ktorá chaoticky deformuje realitu. Kráľ Artuš je už mŕtvy a všetky mýty a legendy sa rúcajú. Ľudia žijúci v Avalone sa zúfalo snažia nájsť nové spôsoby života a veci, ktorým by mohli veriť. Nákaza takzvanej Červenej smrti a šírenie Wyrdness tomu iste nepomáhajú. Čas sa kráti a navyše ešte aj niekoľko frakcií má s budúcnosťou ostrova svoje vlastné plány…

Tainted Grail: The Fall of Avalon má vyjsť na konci roka 2022 v rámci predbežného prístupu na Steame.

Komentuj!