Register

A password will be e-mailed to you.

Leaky naozaj neklamali. Remake The Last of Us skutočne vyjde. V štúdiu Naughty Dog na ňom poctivo pracovali. Taktiež, ako bolo avizované, dočkáme sa prerábky tento rok a v pláne je aj plnohodnotná počítačová verzia. Ako prebehlo oficiálne ohlásenie?

Najočividnejšou a ihneď badateľnou zmenou je názov. Pokračovanie, ktoré vyšlo pred dvomi rokmi sa volalo The Last of Us Part II, avšak časť prvá oficiálne nebola vydaná. Respektíve, aby sme veci uviedli na pravú mieru, prvotina bola iba The Last of Us. Týmto krokom sa oba tituly šikovne spájajú a tvoria tak jeden kompaktný celok, ktorý môže byť v budúcnosti doplnený o ďalší diel. Prvá ukážka je pomerne skúpa na hrateľnosť a ide skôr o sériu filmových sekvencií, ktoré sú fanúšikom veľmi dobre známe.

Podľa slov Sony, remake bude verný témam aj poňatiu originálu, akurát sa bude (s najväčšou pravdepodobnosťou) približovať hrateľnosti pokračovania, ktoré je predsa len rýchlejšie, dynamickejšie a súčasne vizuálne atraktívnejšie. Hra je údajne kompletne prekopaná, aby spĺňala štandardy súčasnej konzolovej generácie, kde si vývojári dali záležať, aby boli verní gameplay prvkom výborného originálu. Niečo podobné sme mohli vidieť napríklad pri Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Trailer prezrádza i dátum vydania, ktorý je aktuálne stanovený na 2. septembra 2022, pričom zrejme pôjde o definitívny termín. Koniec koncov, je takpovediac za rohom a k odkladu asi už nedôjde. Pôvodné leaky hovorili i o PC verzii, ktorá mala vyjsť súčasne s tou konzolovou. Nakoniec sa tak ale nestalo a záver ukážky hovorí, že počítačová verzia je stále v príprave, avšak reálne netušíme, kedy sa jej dočkáme.

Čo hovoríte na odhalenie The Last of Us Part I? Tešíte sa na remake legendárnej príbehovej akcie, prípadne si túto udalosť necháte ujsť? A hlavne, pamätáte si ešte pôvodné vydanie v roku 2013? Podeľte sa s nami o svoje prvotné dojmy prostredníctvom dostupných komentárov.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!