Register

A password will be e-mailed to you.

Na tohtoročnom Summer Game Feste  sa predstavilo aj známe poľské štúdio Bloober Team (The Medium, Observer a Blair Witch), ktoré tam ohlásilo svoj nový počin s názvom Layers of Fears. Ak sa vám zdá, že ste o videohre s takýmto názvom počuli už v minulosti, tak vedzte, že čítate správne, a  Bloober Team skutočne pripravuje hororovú adventúru s takmer rovnakým názvom, ako bola tá z roku 2016, ale že množné číslo znamená, že tentoraz pôjde remake oboch prvých dielov spojených do jedinej hry.

O tom, že Bloober Team má určité plány so svojou asi najslávnejšou značkou sme počuli už dávnejšie, a tak ohlásenie novej adventúry pre nás nie je veľkým prekvapením. Prekvapením je, že nejde o nový diel, ale o reštart. Pôvodní vývojári, tentoraz však aj v  spolupráci s Anshar Studios tomu hovoria psychologická hororová kronika, pretože nový Layers of Fears bude v sebe spájať oba diely aj s DLC. Po novom však budú postavené na Unreal Engine 5.  a vyjdú v jednom balíčku pre platformy PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Trailer naznačuje, že došlo k pretvoreniu pôvodných udalostí z Layers of Fear a Layers of Fear 2 a ich spojeniu dokopy. Prvý diel sa zameriaval na maliara na pokraji dokončenia svojho majstrovského diela a druhý diel sledoval herca, nakrúcajúceho film na palube zaoceánskej lode, ktorá sa však zmenila na desivý labyrint. Tešiť sa máme na nový vizuál, modernú hrateľnosť a najmä na rozšírenie dejovej línie. Nové príbehy majú vrhnúť nové svetlo na celkový desivý príbeh.

Nové Layers of Fear vyjde na začiatku roku 2023 na platformách PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Komentuj!