Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Režisér prvého filmového Silent Hillu, ktorý fanúšikovia považujú za jednu z vydarenejších herných adaptácií, sa nechal ešte v roku 2020 počuť, že by sa k sérii veľmi rád vrátil. A možno to tak i bude, keďže z najnovšieho rozhovoru pre Jeux Video vyplýva, že už pracuje na scenári tretej časti. Tá však nemá nijak nadväzovať na nepríliš dobre prijatý sequel M. J. Bassetta a miesto toho chce priniesť úplne novú zápletku.
  • Už skoršie avizované animované rozšírenie videoherného hitu Cyberpunk 2077 dostalo prvú ukážku. Desaťdielny anime seriál s názvom Cyberpunk: Edgerunners bude dostupný na Netflixe už behom tohto septembra, no konkrétny dátum bude ešte upresnený.
  • Hoci bol očakávaný sci-fi RPG titul Starfield odložený z konca tohto roka, Bethesda sa bude snažiť vydať ho čo najskôr. Z najnovších informácií na Game Pase vyplýva, že by k tomu malo dôjsť už v úvode roka 2023, čiže behom januára až marca.
  • Tento rok sa síce E3 neuskutoční, to by však nemalo znamenať koniec tohto rokmi osvedčeného podujatia. Organizácia totiž ESA potvrdila, že v roku 2023 plánuje jeho návrat a to ako v digitálnej podobe, tak i fyzickej.
  • Ak si chcete vyskúšať demoverziu najnovšieho Resident Evil Village, no nespĺňate požiadavky, nemusíte zúfať. Na oficiálnej stránke Capcomu si totiž aktuálne môžete vyskúšať jeho online verziu a zahrať si ho dokonca môžete aj na mobilných zariadeniach.
  • Game Pass Ultimate chystá hneď dvojicu zaujímavých noviniek. Prvou je možnosť streamovať hry na smart televízoroch a to aj tých, ktoré nie sú súčasťou ponuky Game Passu. Tou druhou je zase možnosť vyskúšať si demá hier od nezávislých vývojárov v rámci Projectu Moorcroft, no kým prvá novinka vojde do platnosti od 30. júna, druhá až niekedy behom budúceho roka.
  • Stále populárny prvý diel Dying Light už síce dostal v minulosti Enhanced edíciu, no najnovšie vývojári z poľského Techlandu oznámili takzvanú definitívnu edíciu so všetkými 26 DLC. Tá vychádza už dnes a má byť úplnou bodkou za prvým dielom, keďže Techland už momentálne naplno zamestnáva druhá časť.
  • Leaky sa nakoniec potvrdili a remake prvého The Last of Us dostal Announce Trailer potvrdzujúci skoré vydanie. Konkrétne hra vyjde už 2. septembra 2022 na PS5 a to pod názvom The Last of Us Part I. PC verzia dorazí taktiež, no o niečo neskôr.
  • Steamu sa podarilo predčasne zverejniť informácie o prvej expanzii pre Forzu Horizon 5. Promo obrázok bol síce rýchlo stiahnutý, no únik už stihol prezradiť ďalšiu kolaboráciu so značkou Hot Wheels.
  • Populárny Fortnite chystá ďalšiu zaujímavú kolaboráciu, tentoraz s iným herným hitom Among Us. Tá potrvá celý rok, až do 9. júna 2023 a v rámci nej môžu hráči Fortnite získať Among Us Bundle. Podmienkou je však zakúpenie Among Us na Epic Games Store alebo aspoň zakúpenie ľubovoľného Among Us Stars Pack, v prípade, že už vlastnia pôvodnú hru.

Komentuj!