Register

A password will be e-mailed to you.

Tento utorok je oproti väčšine doterajších značne netradičný. Pýtate sa prečo? V prvom rade hlavne kvôli tomu, že dnes sme sa dočkali oznámenia viacerých indie titulov. Okrem toho vás však čakajú aj iné novinky, ktoré, veríme, že vás zaujmú. Želáme vám príjemné čítanie.

  • Od dnešného dňa (7.6.) si budú môcť aj konzoloví hráči zahrať tretie pokračovanie série SpellForce. Ako už dobre vieme, ide o kombináciu fantasy RTS s RPG, čo nie je úplne najvhodnejší žáner pre gamepady. Vývojári však sľúbili, že vás táto malá nepríjemnosť nijako neochudobní o herný zážitok.
  • Máme tu prvý utorok v mesiaci jún a ako už býva zvykom, tak aj dnes sme sa dočkali novej várky hier v rámci predplatného Humble Choice. Tento mesiac si môžete za rozumnú cenu (9,99 €) zakúpiť tituly ako Star Wars Squadrons, Phoenix Point: Year One Edition, Gamedec  a mnohé iné.
  • Battlefield 2042 predstavil svoju prvú sezónu, ako pomerne nedávno avizoval. Tá dostala názov Zero Hour. Ako to už býva zvykom pri takýchto multiplayerových sezónach, tak aj v tomto prípade pribudla nová mapa, nové zbrane, nový špecialista a mnoho vylepšení hrateľnosti. Otázne však je, či to tomuto titulu ešte pomôže.
  • Už dlhšie sme čakali, kedy bude predstavený dátum vydania F1 Manageru 2022. Vývojári nám tak konečne predstavili gameplay trailer a zároveň aj daný dátum. Tohto titulu sa dočkáme už 25. augusta.
  • Môžeme povedať, že po 4 dieloch patrí Just Cause k jedným z najznámejších herných sérii od Square Enixu. Hoci sa im posledný diel nie príliš vydaril, tak aj napriek tomu sa hovorí o ďalšom dieli, ktorý bol potvrdený, ale bližšie informácie o ňom zatiaľ nemáme.
  • Nových RTS titulov sa v dnešnej dobe až tak veľa nevyvíja, preto by mali nadšenci tohto žánru zbystriť uši. Práve bol oznámený titul Barkhan, ktorý sa netají tým, že sa inšpiroval sériou RTS Dune. Daný titul by mal vyjsť 9. februára budúci rok.
  • Po vydaní CoD: Vanguard sa Activision snaží, ako sa len dá, aby prilákali nových hráčov a starých si po tomto nie príliš vydarenom diele udobrili. Aktuálne sa tak pomaly pripravujú na CoD: Moder Warfare 2, ktorý pomaly predstavujú. Najnovšie vydali trailery so známymi hercami.
  • Štúdio Canari Games práve predstavilo svoj pripravovaný titul LUNARK. Ten bude pixelovou 2D plošinovkou odohrávajúcou sa v sci-fi univerze. Hra by mala vyjsť pravdepodobne ešte tento tok, ale presný dátum zatiaľ ešte nebol stanovený.
  • Dnešok sa nesie v duchu oznamovania nových titulov, aj keď ide skôr o menšie indie záležitosti, predsa len si zaslúžia aspoň štipku pozornosti. Ďalším takýmto titulom je Loretta, psychologický triler, ktorý si môžete vyskúšať už teraz prostredníctvom dema, no presný dátum vydania ešte nebol určený.
  • Na slovenskom webe je potrebné venovať priestor aj našim slovenským titulom. Už čoskoro vyjde na Steame titul OmegaBot. Na prvý pohľad ide len o jednu z mnohých plošinoviek. To však v tomto prípade nie je podstatné. Túto hru vytvoril len stredoškolák Šimon Čarný a za to si určite zaslúži uznanie.

Komentuj!