Register

A password will be e-mailed to you.

Ako sme napísali v nedávnej novinke, Sony sa pokúsi ísť túto konzolovú generáciu naplno do VR hier. Aspoň to tak zatiaľ vyzerá, keďže sme už videli zaujímavo sa javiace Horizon VR: Call of the Mountain, ktoré výborné využíva potenciál sveta pre možnosti virtuálnej reality (minimálne v traileri). No a teraz tu máme plnohodnotnú ukážku pre VR verziu výborného akčného hororu Village, ktorý sľubuje atmosférický hororový zážitok.

Znalcov asi neprekvapí, že v minulosti sme sa už VR Resident Evil titulu dočkali. Siedmy diel totiž vyšiel pre konzoly PlayStation vo forme virtuálnej hry, pričom zožal slušný úspech. Pochopiteľne, nebolo všetko ideálne a niektoré pohyby alebo akcie pôsobili krkolomne, prípadne museli byť rozdelené čiernou obrazovkou. Zážitok to bol ale surový, nepríjemný a desivý.

A zrejme identický bude i zážitok s VR verziou Resident Evil Village. Ako prezrádza trailer, čaká nás rovnaký titul ako minulý rok, no je isté, že mnohé horory, ktoré obsahuje, budú podstatne desivejšie, nakoľko z nich nebude žiadneho úniku. Zatiaľ sa zdá, že i akčé pasáže sa dobre ovládajú, pričom je nutné zmieniť, že si budete môcť prehadzovať zbrane z jednej ruky do druhej, prípadne používať brokovnicu a pištoľ.

Ako aj v prípade Call of the Mountain, ani tu nevieme presný dátum vydania, no ten odhadujeme na túto jeseň. Ide síce iba o logický tip, avšak Sony počas tohto roka pomerne aktívne hovorí o novom headsete i jeho hrách a bolo by proti rozumu, aby následne vychádzal až v príbehu budúceho kalendárneho obdobia.

Ešte úplným záverom môžeme doplniť, že aj remake Resident Evil 4 má disponovať funkciami pre PlayStation VR2. Čo to v praxi znamená? To je otázne, nakoľko kompletný titul nie je príliš prispôsobený pre obdobný zážitok, to je jasné. Každopádne, je možné, že sa ako hráči dočkáme verzie upravenej pre VR, prípadne nejakého módu, ktorý by ponúkal takýto zážitok. Na upresnenie si ale budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!