Register

A password will be e-mailed to you.

Horizon je séria open world titulov z produkcie Sony, ktorá sa stala hitom minulej konzolovej generácie, aby ňu v súčasnom kalendárnom roku nadviazalo pokračovanie s podtitulom Forbidden West. Univerzom ako také je ale plné potenciálu, ktorý je, zatiaľ, pomerne nevyužitý. To si očividne uvedomujú i zástupcovia japonskej firmy, nakoľko pre prichádzajúce PlayStation VR2 pripravili tematický projekt. Ten ponesie názov Horizon VR: Call of the Mountain.

Áno, už dávnejšie sme zachytili správu, že Sony pripravuje novú virtuálnu realitu. Dokonca, som bol medzi PlayStation hráčmi, ktorí k tomu oficiálne dostali e-mail, v ktorom sa o novom headsete priamo hovorilo. Taktiež, na základe posledného State of Play sa zdá, že japonská firma pre túto hernú generáciu pripravuje naozaj veľké VR počiny, keďže, buďme k sebe úprimní, tá minulá ich až toľko nemala. Aby sme ale nekrivdili, dalo sa, samozrejme, vyberať aj za čias štvrtého PlayStationu.

Horizon VR: Call of the Mountain je presne tým, čo si pod týmto názvom asi predstavíte. Opätovne sa pozriete do sveta, kde vládnu mechanické bytosti a vy proti nim bojujete. Občas pomocou luku, inokedy musíte vziať do rúk chladné zbrane alebo iné vymoženosti. Čo sa týka príbehu, momentálne to vyzerá tak, že budete musieť vyšplhať na konkrétnu horu, pričom to by malo byť hlavnou náplňou celej kampane. Minimálne sa to tak javí.

Samotný trailer následne kombinuje niekoľko príbehových scén, kde len úchvatne pozorujete okolie, ste súčasťou akcie, ktorá je síce menej dynamická ako v prípade pôvodných hier, no stále dokáže prekvapiť fluidnosťou (uvidíme ako bude všetko vyzerať vo finále), no a ani grafické stvárnenie rozhodne nie je na škodu.

Žiadneho konkrétnejšieho dátumu vydania sme sa nedočkali, keďže je zrejmé, že by takýto krok približne prezradil aj vydanie samotného headsetu. Dá sa pritom očakávať, že jeseň 2022 bude okienkom pre samotné vydanie. Koniec koncov, v prvom kvartáli nadchádzajúceho roka sa máme dočkať remake Resident Evil 4, ktorý má obsahovať aj funkcie pre virutálnu realitu. Je možné, že vtedy už PlayStation VR2 bude dostupné k zakúpeniu a jeseň sa celkovo javí ako najlogickejšie obdobie.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!