Register

A password will be e-mailed to you.

Často sa stane, že vysielanie State of Play býva hráčmi kritizované za to, že neponúklo AAA hry, nové trailery či dátumy vydaní first-party hier od PlayStation Studios, hoci Sony na to dopredu upozorní. Po včerajšej epizóde však musel by spokojný takmer každý jeden hráč, keďže sme dostali naozaj výborných 30 minút plných noviniek a updatov už známych hier. Čo teda epizóda priniesla?

  • Remake Resident Evil 4 bol počas najnovšej epizódy State of Play oficiálne potvrdený. Okrem krátkej ukážky sme sa dozvedeli dátum vydania – 24. marec 2023 a i to, že hra dostane nejaký obsah pre PS VR2, no podrobnosti zatiaľ známe nie sú. Okrem PS5 sa RE 4 dostane aj na PC a Xbox Series X|S.
  • Prvých gameplay záberov sa dočkal aj najnovší diel obľúbenej bojovky Street Fighter. Okrem klasických súbojov ponúkne Street Fighter 6 aj dva nové módy World Tour a Battle Hub. Zatiaľ novinka vyzerá dobre, no ako to dopadne sa dozvieme budúci rok, kedy titul vyjde.
  • Resident Evil Village ešte nepovedal posledné slovo, nakoľko sa pripravuje verzia pre virtuálnu realitu PS VR2. Kedy tento variant vyjde zatiaľ nevieme, no ak pôjde o podobný zážitok ako v prípade RE VII pre virtuálnu realitu, máme sa na čo tešiť.
  • Horizon Forbidden West dostal nový update, ktorý vylepšil grafiku na performance režime, pridal nové zbrane, trofeje, náročnosť, možnosť vyresetovať skilly a najmä New Game+, takže ak ste na na túto možnosť čakali, môžete sa s Aloy opäť vypraviť za dobrodružstvom.

  • Najnovší diel State of Play ponúkol aj prvé poriadne gameplay zábery z Horizon Call of the Mountain. Počin pre PS VR2 prinesie nový zážitok zo sveta Horizonu, v ktorom si zahráme za postavu menom Ryas. Súboje s robotickými nepriateľmi vyzerajú vo VR skvelo, hoci, pochopiteľne, nebudú tak dynamické ako v dobrodružstvách Aloy.
  • Hra Stray obdržala dátum vydania, ktorý znie 19. júl. Mačací výlet plný neónov je tým pádom pomerne blízko a ak sa chystáte vylepšiť si predplatné PlayStation Plus na Extra alebo Premium úroveň, v deň vydania si budete môcť novinku zahrať v rámci predplatného bez dodatočného poplatku.
  • Duchovný nástupca Dead Space, horor The Callisto Protocol sa počas State of Play predviedol po prvý raz v akcii. Debutové gameplay zábery vyzerajú výborne, no ešte lepšou správou je, že hra vyjde ešte tento rok, a to 2. decembra.
  • Marvel’s Spider-Man Remastered a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales mieria na PC. Prvý menovaný titul vyjde už 12. augusta, pričom dobrodružstvo Milesa Moralesa by malo doraziť v priebehu jesene. O porty sa postará štúdio Nixxes.
  • Špekulácie tvrdili, že Final Fantasy XVI je v poslednej fáze vývoja a hra by tým pádom mohla vyjsť pomerne skoro, no tieto dohady boli zmetené zo stola vďaka State of Play, kde sa titul blysol novým trailerom. Ten ukázal nielen epické súboje, ale odhalil aj to, že najnovší príspevok do dlhoročnej série vyjde v lete roku 2023.

Zdroj: State of Play

Komentuj!