Register

A password will be e-mailed to you.

Stred týždňa je tu a spolu s ním prichádza i tradičný zástup horúcich noviniek z herného sveta. Čo sa udialo za posledných dvadsaťštyri hodín?

  • Úniky sa opätovne ukázali ako pravdivé. Majitelia predplatného PlayStation Plus sa v júni 2022 dočkajú akčného RPG God of War, manga bojovky Naruto to Boruto: Shinobi Striker a počinu Nickelodeon All-Star Brawl.

  • Diablo Immortal si už viete zahrať prostredníctvom mobilných telefónov. Očakávané (a mnohými vopred nenávidené) RPG je na mobiloch dostupné o jeden deň skôr. Na platformu osobných počítačov Immortal dorazí až 2. júna 2022.

  • Vyšiel nenápadný titul SILT. Originálne sa javiaca puzzle adventúra pripomína projekty od českej Amanity. V recenziách si vyslúžia nadpriemerné hodnotenia okolo sedemdesiatich percent. U kritikov je chválená najmä vizuálna stránka a celkový zážitok z tohto indie projektu.

  • Nová Mad Max hra je údajne v príprave. Na značke sa bude ďalej podieľať Avalnche Studios, akurát nie je isté, ktorá divízia. Aktuálne ani nevieme či pôjde o priame pokračovanie alebo ďalší samostatný príbeh. Pôvodný herný Mad Max z roku 2015 síce dieru do sveta neurobil, no išlo o solídnu variáciu na úspešný koncept Arkahm hier.

  • Vigor dostáva novú sezónu s podtitulom Absolution. Akčná surival hra od českých autorov túto udalosť pripomína trailerom, ktorý nešetrí hororovou atmosférou ani šikovným budovaním napätia. Sezóna pritom začína dnešným dňom.

  • Francúzski autori zo štúdia Dontnod sa drasticky premenovali. Po novom ich budeme musieť nazývať Don’t Nod. Áno, nejde o veľkú zmenu a aj zo strany autorov ide nepochybne primárne o chytrý spôsob ako propagovať svoje tituly. Zverejnený trailer totiž predstavuje logo firmy v siedmich odlišných podobách, čo naznačuje počet projektov, na ktorých tvorcovia pracujú.
  • Tvorca Shenmue ohlásil nový projekt. Ešte predtým ako sa ale začnete tešiť, musíme upozorniť, že nejde o pokračovanie jeho ikonickej príbehovej ságy. Novinka dokonca nedorazí ani na veľké platformy. Má ísť o mobilný projekt, dostupný na Macu a Apple TV, pričom ponesie názov Air Twister. Yu Suzuki si nápad údajne nosil v hlave od osemdesiatych rokov.

  • Techland prehovoril o DLC k Dying Light 2. Tvorcovia majú plány na najbližších 5 rokov, pričom úvodné rozšírenia budú úzko späté s príbehom dvojky. Hráči sa podľa autorského prehlásenia dočkajú nových lokácií a príbehových zvratov.

  • Darkest Dungeon 2 má dátum vydania. Titul sa momentálne nachádza v Early Access službe, no podľa aktuálnych správ plnohodnotne vyjde vo februári 2023, čiže o menej ako rok. O konzolových verziách sa zatiaľ nehovorí.
  • Tekken 7 oslavuje veľký úspech. Celkovo sa ho od roku 2015 predalo až 9 miliónov kusov, čo je na takto špecifický bojový zážitok výborné. A vzhľadom k tomu, že ubehlo už 7 rokov od vydania, nie je načase ohlásiť pokračovanie, Bandai Namco?

Komentuj!