Register

A password will be e-mailed to you.

Posledný májový deň je už za nami a čaká nás začiatok leta, pre študentov sa blíži koniec školského/akademického roku a prázdniny. Pre pracujúcich je to taktiež vhodný čas na to, aby si užili dovolenku. Než si dajú vývojári v lete taktiež pauzu, tak majú pre nás novú várku noviniek. Poďte sa s nami pozrieť na to, čo sa udialo 31. mája. Želáme vám príjemné čítanie.

  • Českých alebo slovenských hier vychádza stále pomerne málo. Aktuálne však vyšla na Steame česká hra Territory: Animals Genetic Strategy, ktorá je založená na genetike zvierat. Takže ide o nevšedný simulátor s RTS prvkami pre biológov s trochu zastaralou grafikou, ale aj napriek tomu ide o vcelku originálny titul.
  • Na Steam mieri ďalšia hra pôvodne navrhnutá pre mobilné telefóny. Tentokrát ide o kolekciu logických hier s názvom Monument Valley. Pôjde o dva diely danej série a aj ich rozšírenia. Titul vyjde už 12. júna.
  • Grand stratégie od Paradox Interactive sú medzi hráčmi značne populárne, a to najmä séria Crusaders Kings. Tretí diel série sa tak dočkal ďalšieho DLC s názvom Fate of Iberia. Ako už názov naznačuje, tak toto DLC nám bližšie predstaví Pyrenejský polostrov.
  • Ako to už býva zvykom, tak začiatkom leta sa konajú viaceré herné udalosti, na ktorých sú predstavené očakávané tituly. Jedným z nich je aj Summer Game Fest, ktorý sa bude konať už budúci týždeň. Svoje pripravované tituly tam predstaví mnoho známych herných štúdii. Takže pripravte sa na 9. jún.
  • Nestáva sa to síce veľmi často (čo je škoda), ale občas predstavia nejakú hru aj slovenskí vývojári. Aktuálne tak urobilo štúdio Doublequote, ktoré oznámilo svoj nový cyberpunkový titul HeistGeist. Hra by mala byť zameraná najmä na vyrozprávanie príbehu a súboje s pomocou používania kariet. Titul by mal vyjsť budúci rok na Steam a Nintendo Switch.
  • Assassin’s Creed Origins priniesol svojho času do tejto známej hernej série mnoho zmien. Najväčšou z nich bolo určite to, že nás vrátil naspäť do minulosti a to značne ďaleko. Aj po rokoch sa na hru nezabudlo a aktuálne dostane nextgen update. Ten sa týka v podstate len konzol a má odomknúť framerate, ale darovanému koňovi sa na zuby nepozerá.
  • Najmä vďaka nedávnym filmom získal Sonic značnú slávu a určite sa dostal lepšie do povedomia aj mladším generáciám hráčov. Preto niet divu, že SEGA pracuje na ďalšej hre s týmto modrým ježkom. Koncom tohto roku by mal vyjsť titul Sonic Frontiers.
  • Na mimozemšťana Crypta sa v hernom svete už aj pomaly zabudlo. No THQ Nordic sa k sérii vrátil a pôvodné diely zremasteroval (dvojky sa dočkáme 30. augusta). Popri tom však 31.5. vyšiel aj samostatný diel Destroy All Humans: Clone Carnage, ktorý je multiplayerovým prídavkom do tejto série.
  • Už dávnejšie sme sa dopočuli, že sa Crytek pustil do nového pokračovania série Crysis. Na internet však unikli zábery, ktoré vôbec nepripomínajú Crysis, ale skôr nejaké vesmírne dobrodružstvo, ktoré by mali hráči zažiť vo virtuálnej realite. Čo z toho nakoniec bude, sa ešte uvidí.
  • Čo je to Pokémon, to vie dnes pravdepodobne už každý. No hovorí vám niečo Digimon? V podstate išlo o podobné anime ako Pokémon, aj keď trošku inak ladené. Minimálne v našich končinách si však nezískalo veľkú popularitu, no nevadí, digimoni sa vracajú aspoň v novej hre Digimon Survive. Tá vyjde už 29.7. na platformách PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

Komentuj!