Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Dnes má v našich kinách oficiálnu premiéru dlho očakávaný Top Gun Maverick a tematický obsah je už k dispozícii aj v rámci hry Microsoft Flight Simulator. Rovnomenná expanzia priniesla do hry nové lietadlo, misiu, tematický skin pre stíhačku, či niekoľko tréningových misií a výziev.
  • No Man’s Sky sa dočkal ďalšieho updatu, ktorý prináša do hry expedíciu Leviathan. Tá uväzní hráča v rámci časovej slučky, pričom každá smrť znamená jej reset. K dispozícii bude po dobu šiestich týždňov a ponúka hneď niekoľko zaujímavých odmien.
  • Zaujímavo pôsobiaca sci-fi retro-futuristická akčná plošinovka Replaced bola odložená na rok 2023. Pôvodne mala vyjsť ešte behom tohto roka, no nakoľko vývojári pochádzajú z Ukrajiny, respektíve Bieloruska, časť tímu sa musela sťahovať vzhľadom na aktuálne dianie vo svete, čo vývoj značne spomalilo.
  • Dnes oficiálne vychádza jeden z najočakávanejších titulov mesiaca, Sniper Elite 5. Dobrou správou pre fanúšikov je, že recenzie sú viac než pozitívne a dokonca i lepšie než v prípade predošlého dielu spred piatich rokov.
  • Multiplayerová strieľačka z pohľadu tretej osoby Rogue Company sa dočká novej postavy menom Juke. Konkrétne sa objaví v hre už 6. júna 2022, pričom jej poznávacím znamením budú raketové topánky a proti nepriateľom si bude vypomáhať aj laserovým obranným dronom.
  • Duchový otec souls hier, Hidetaka Miyazaki sa v rozhovore pre Xbox Japan vyjadril na margo toho, ktorého bossa z Elden Ringu má najradšej. Jeho osobným favoritom je údajne Starscourge Radahn, ktorý mu príde najzaujímavejší ako individuálny charakter.
  • Jednou z ďalších PlayStation exkluzivít, ktorá sa zrejme dostane na PC, bude Returnal. Zatiaľ to nie je oficiálne, no v Steam dababáze sa objavila hra s kódovým označením Oregon, doplnená o tagy rogue-like, sci-fi a bullet hell a odkazujúca na Tower of Sizyfos, či Atropos, ktoré sa spájajú práve s Returnalom.
  • Seriálovej adaptácie sa dočkajú i ďalšie známe videoherné značky od Sony. God of War vznikne pod taktovkou Amazonu, Netflix bude pracovať na Horizon Zero Dawn a časom by dokonca malo vzniknúť aj seriálové Gran Turismo.
  • Podľa najnovšieho vyjadrenia Sony spoločnosť očakáva, že polovica jej ročnej produkcie bude do roku 2025 k dispozícii či už na PC alebo mobilných zariadeniach. Na PC sa inak zatiaľ najviac darilo titulu Horizon Zero Dawn, ten je tam však zároveň i najdlhšie. Sony predbežne očakáva, že i vďaka tejto pokračujúcej expanzii dosiahnu jej tržby v budúcom roku 300 miliónov amerických dolárov.
  • Hororový titul The Quarry od spoločnosti Supermassive Games mal už po svojom vydaní disponovať online multiplayerom, ten však vývojári nestihnú zapracovať. Z toho dôvodu došlo k jeho odloženiu a zatiaľ nie je známe, kedy sa ho dočkáme. Na termíne vydania, ktorým je 10. jún 2022, by sa však nemalo nič meniť.

Komentuj!