Register

A password will be e-mailed to you.

Po odmlke populárnej série Middle-earth: Shadow of Mordor sa dočkáme nového herného zážitku zo Stredozeme. Tým bude viacerými očakávaný The Lord of the Rings: Gollum, ktorý najnovšie dostal presný dátum vydania.

Golluma netreba ako postavu fanúšikom série The Lord of the Rings alebo po našom Pán Prsteňov nijako zvlášť predstavovať. Čo sa týka hier, s Gollumom mali hráči istú interakciu už v niekoľkých misiách spomínanej série Shadow of Mordor. Táto zmrzačená postavička si však evidentne zaslúži svoju vlastnú hernú adaptáciu. Po úvodných teaseroch nebolo jasné, o aký typ zážitku pôjde a či sa ho vôbec dočkáme v dohľadnej dobe.

Týmto otázkam je koniec, The Lord of the Rings: Gollum vychádza 1. septembra 2022 na PC, Xbox One, Xbox Series X|S a PlayStation 4, respektíve 5. Hra má mimochodom prísť aj na Nintendo Switch, avšak ešte v neurčitom dátume. Doteraz bola vykresľovaná ako depresívny a ponurý zážitok, tak ako sa na Golluma patrí. Podľa obrázkov priamo z hry však pôjde o veľmi rozličné a pestrofarebné prostedia, ktoré priam pripomínajú Fable. Gollum sa má odohrávať po stratení prsteňa v rámci časovej línie filmu Spoločenstvo Prsteňa.

Čarokrásna krajina však neznamená, že Golluma nebudú sprevádzať jeho démoni a príbeh pôjde do hĺbky rozdelenej osobnosti hlavného hrdinu. Nakoľko Gollum ako jedna z mála postáv v tomto univerze nie je prílisť bojaschopný, hrateľnosť bude pozostávať primárne zo zakrádania sa, lezenia a postupovania pomocou špeciálnych schopností. To však neznamená, že v hre nebudú bossfighty, a práve Gollumove agilné schopnosti budú musieť vyrovnať v týchto prekážkach jeho slabiny. Cestovať sa bude z hlbín Barad-dûru až za lesnými elfmi v Mirkwoode. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne, no my chceme veriť, že to nakoniec tvorcom vyjde.

Komentuj!