Register

A password will be e-mailed to you.

Stred týždňa je za nami a je teda logické, že prichádza i tradičný sumár noviniek z aktuálneho dňa. Čo presne sa udialo?

  • Callisto Protocol, horor od autora ikonického Dead Space, sa ukazuje na niekoľkých obrázkoch, ktoré jasne prezrádzajú, kde sú korene počinu. Okrem toho zahraničné zdroje prišli so správou, že titul dorazí i na starú generáciu konzol a máme jeho vydanie čakať v aktuálnom kalendárnom roku.

  • Nové informácie o aktualizovanom predplatnom od Sony stále prichádzajú. Tentokrát sme sa dozvedeli, že streamované PlayStation 3 hry neposkytnú na novších platformách DLC obsah. Aktuálne pre zástupcov japonskej firmy nie je možné priniesť streamovaný DLC obsah a ten bude preto dostupný výhradne pri hrách, ktoré si viete stiahnuť priamo do vášho zariadenia.

  • Ešte horšou správou je ale fakt, že fanúšikovia musia takpovediac doplácať zľavy. Čo to znamená? Mnohí hráči si nakúpili predplatné ešte pred oznámením novej verzie PS Plus a nezriedka išlo o lacnejšiu verziu, aby, logicky, ušetrili. Každopádne, správy z Ázie hovoria, že takíto hráčia pri upgrade platia za predplatné viac ako noví majitelia, prípadne používatelia, ktorí si kúpili službu za klasickú cenu. Je teda otázne či ide o omyl alebo akési zvláštne testovanie samotného Sony.

  • A aby tých správ o Sony a ich predplatnom nebolo málo, dozvedeli sme sa, že hráči z východu musia používať PAL verzie niektorých klasík a tie bežia na nižšie FPS ako NTSC edície.
  • Nový trailer pre Hogwarts Legacy láka na hardware konzol PlayStation 5. Neponúka síce nové zábery, no vyzdvihuje pocit pri ovládaní s DualSense, výborný 3D zvuk a v neposlednom rade i svetelné efekty zmieneného ovládača. Pripravte sa prežiť nenapísané už túto zimu.

  • Dolmen dostáva launch trailer. Zaujímavo sa javiace akčné RPG, ktoré kombinuje boj na blízko i diaľku pripomína Souls hru zasadenú do science fiction prostredia. V recenziách je počin aktuálne prijímaný skôr priemernejšie, no svoju fanúšikovskú základňu si už očividne našiel. Zahrať si ho môžete ak vlastníte PC, PlayStation 5, PlayStation 4, prípadne Xbox Series X, Xbox Series S alebo Xbox One.
  • Destiny 2: The Witch Queen dostáva nový trailer, ktorý láka na Season of the Haunted. Ukážka ladne kombinuje príbehové zasadenie, akciu a efektnú kooperáciu. Sezóna je pritom aktívna od 24. mája do 23. augusta 2022.

  • The Cycle: Frontier sa pripomína novou ukážkou, ktorá efektívne využíva science fiction setting, akčné jadro hrateľnosti a pôsobivú faunu i flóru. Novinka sa dostane k hráčom na osobných počítačoch (launch prebehne na Steame i Epic Games Store) už 8. júna 2022.

  • Máme tu ďalšie správy týkajúce sa nového PlayStation Plus predplatného. Tentokrát sme sa dozvedeli, že niektoré hry (dokonca aj horúce novinky) ponúknu až 5 hodinovú trial verziu, v rámci ktorej si môžete vyskúšať napríklad otvorený svet konkrétnych titulov.

  • Gran Turismo World Series 2022 je prvým turnajom najnovšieho prírastku do početnej pretekárskej rodiny. Súťaž začne online pretekom, do ktorého sa môžu prihlásiť všetci vlastníci a neskôr by malo prísť aj na fyzický event s finalistami.

Komentuj!