Register

A password will be e-mailed to you.

Pre väčšinu hráčov je asi najzaujímavejšia správa, že Call of Duty: Modern Warfare II dostalo dátum vydania. Nech už máte k značke akýkoľvek vzťah, ide o fenomém, o tom žiadna, hoci lesk sa pomaličky, ale isto, vytráca. Okrem toho sme sa však dozvedeli aj ďalšie zaujímavosti, ktoré sme pre vás zosumarizovali v nasledujúcich riadkoch.

  • AMD predstavilo novú sériu svojich procesoroch, ktoré ponesú názov Ryzen 7000. Tie oproti predošlej generácii zdvihnú výkon o 15%, avšak bude nutná výmena matičnej dosky, nakoľko socket AM 4 sa mení za AM 5.

  • Spoločnosť Activision oznámila, že tohtoročný diel Call of Duty s podtitulom Modern Warfare II vyjde 28. októbra. Okrem toho bola ukázaná aj podoba artworku, ktorý bude zdobiť krabičku, prípadne ho nájdete v dashboarde.
  • Beyond Good and Evil 2 má byť jednou z najambicióznejších hier aké kedy v Ubisofte vznikali. Hoci sme titul už dlhšie nevideli, vývoj vraj ide dobre a Ubisoft stále hľadá nových vývojárov, ktorý by počin priviedli do zdarného konca, hoci sa vraj ešte stále nachádza v predprodukčnej fáze. Je otázne, či týmto tempom vôbec stihne aktuálnu generáciu konzol.

  • Sony potvrdila, že prítomnosť trofejí pri starých hrách (z PS1 a PSP), ktoré obsiahne najvyšší stupeň predplatného PlayStation Plus, nie je samozrejmosť u každého titulu a je na vývojároch, či svojim hrám túto funkcionalitu pridajú.

  • Séria Ni no Kuni už zajtra, 25. mája, zavíta na mobilné zariadenia (Android a iOS) a PC s hrou Ni no Kuni: Cross Worlds. Pre-load už je dostupný, takže ak chcete zavítať do kúzelného sveta tejto série, môžete začať sťahovať aby ste zajtra nemuseli čakať. Verzia pre mobilné zariadenia má zhruba 4GB, pre PC 10GB.
  • Hoci Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots vyšiel iba pre PlayStation 3, nešlo o žiadnu dohodu medzi Konami a Sony. Ako sa ukázalo, Kojima sa tak rozhodol z prostého dôvodu – Xbox 360 nemal Blu-ray mechaniku a vydať titul na DVD skrátka nebolo možné.

  • Starfield bol síce oficiálne odložený kvôli tomu, aby vývojári hru v pokoji dokončili, no podľa bývalého zamestnanca Bethesdy je vývoj hry peklo. Môžu za to predovšetkým zastarané vývojárske nástroje Creation Enginu 2. Veľa mechaník je údajne iba v polovici vývoja, čo rozhodne nepridáva na optimizme.

  • Vývoj hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl bol obnovený. Bližšie podrobnosti zatiaľ nepoznáme, no po presune časti vývojárov do Prahy sa aspoň dali veci do pohybu a vývoj očakávaného titulu pokračuje.
  • Insomniac Games okrem Marvel’s Spider-Man 2 a Marvel’s Wolverine pripravujú i multiplayerový titul. Pôvodne sa špekulovalo, že má ísť o počin zasadený do sveta značky Resistance, no najnovšie inzeráty s voľnými pozíciami jasne hovoria o úplne novej značke. O čo pôjde sa dozvieme časom.

Komentuj!