Register

A password will be e-mailed to you.

Uplynulé hodiny ponúkli niekoľko zaujímavých informácií, ktoré mnohým fanúšikom hier bezpochyby urobia radosť. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo sa v hernom svete udialo.

  • Už v pondelok dôjde k dokončeniu akvizície spoločností Take-Two a Zynga. Akcionári spoločností a i regulačné orgány nemali nič proti, takže v úvode budúce týždňa bude jedno z najväčších spojení v rámci herného priemyslu dokonané.

  • Podľa najnovších informácií vyplývajúcich z finančnej správy má Embracer Group vo vývoji 223 hier, ktoré vyjdú do roku 2026. Medzi nimi je aj deväť AAA hier, ktoré vznikajú v Gearboxe.

  • Sega oznámila, že od Sonic Frontiers máme očakávať titul, ktorý mieri na vysoké známky v recenziách. Najnovší prírastok do dlhoročnej série má byť najambicióznejším počinom Segy za posledných niekoľko rokov.
  • Fínske štúdio Bugbear Interactive pripravuje novú pretekársku hru s názvom Stuntfest. Po kultovom FlatOute a Wreckfeste sa tak možno tešiť na ďalšiu porciu deštrukčnej zábavy. Oficiálne sa hra má oznámiť v lete počas prezentácie THQ Nordic Digital Showcase, ktorá sa uskutočni v auguste.

  • Budúci mesiac budú konečne k dispozícii ďalšie farebné varianty bočníc pre PlayStation 5. Predaj farieb Galactic Purple, Starlight Blue a Nova Pink začne 17. júna za cenu 54.99€, avšak je otázne, či sa tak stane aj u nás, alebo si budeme musieť počkať dlhšie.
  • Niektoré klasické hry vo vynovenom predplatnom PlayStation Plus budú podporovať trofeje. Bend Studio potvrdilo, že Syphon Filter bude okrem bežných trofejí obsahovať dokonca aj platinovú trofej. Zatiaľ nevieme, aké ďalšie hry budú mať trofeje a ani to, či ich dostane iba prvý Syphon Filter, alebo všetky.

  • Remake Knights of the Old Republic už nevytvára iba štúdio Aspyr. Ide o tak ambiciózny a veľký projekt, že Aspyru s prípravou hry pomáha Saber Interactive, mimo iné autori čerstvej novinky Evil Dead: The Game. O hre sme sme sa zatiaľ novinky nedozvedeli, k tomu dôjde v najbližších mesiacoch.
  • Francúzsky herný novinár Chris Klippel tvrdí, že sa chystá kolekcia oboch dielov Red Dead Redemption. Malo by ísť o takzvanú Outlaws Collection, ktorá ponúkne remaster prvého dielu a vylepšenú dvojku. Údajne už malo dôjsť k oznámeniu, no niečo sa zmenilo a tak si musíme počkať či ide o pravdu, alebo lož.

  • Norman Reedus v najnovšom rozhovore potvrdil, že sa začalo pracovať na Death Stranding 2. Hoci prvý diel nebol v predajoch tak úspešný ako sa asi očakávalo, titul si na seba zarobil, takže sa Kojima a jeho tím pustili do príprav ďalšieho dielu.

  • Na herné konzoly PlayStation mieri služba Ubisoft+. Dočkajú sa teda nielen majitelia Xboxov, ale aj fanúšikovia Sony. Spustenie je naplánované spolu so štartom nového PS Plus. Na začiatku bude k dispozícii 27 hier, ktoré sa do konca roku rozšíria na rovných 50.

Komentuj!