Register

A password will be e-mailed to you.

Do Age of Empires 3: Definitive Edition už vyšli celkovo tri menšie DLC a o pár dní k nám dorazí ďalšie. Zo všetkých doteraz vydaných prídavkov bude tým najväčším a okrem dvojice nových národov, pridá do pôvodnej hry aj alternatívny režim s dôrazom na ekonomiku.

Ako nové civilizácie sa nám predstavia Taliansko a Malta, pričom zaujímavosťou je aj pridanie deviatich menších frakcií, predstavujúce silné šľachtické rody Európy, ako sú napríklad Habsburgovci a Hannoverovci. Každá veľká civilizácia poskytuje jedinečné schopnosti a má viacero jednotiek a technológií než ostatné vedľajšie frakcie. Čo sa týka dvoch nových národov, tak napríklad za Taliansko môžete postaviť baziliku, zatiaľ čo Malta sa môže pochváliť mohutnými pevnými delami na ostreľovanie na veľké vzdialenosti.

Nový herný režim Tycoon je určený pre hráčov, ktorý nemajú príliš radi bojovanie a radšej sa sústredia na ekonomický úspech. Kladie totiž oveľa väčší dôraz na ekonomiku, než na víťazstvo v boji a tak pri hraní v tomto nastavení nemusíte posilňovať armádu a brániť sa obliehaniu.

DLC obsahuje až osem nových historických máp a náhodne generované mapy zamerané na slávne konflikty na európskom kontinente. Takže zavítame do renesančného Talianska, do doby nekonečných drobných vojen medzi tamojšími mestskými štátmi, zúčastníme sa tzv. Osemdesiatročnej vojny Holandska za nezávislosť, zažijeme ako sa postupne potopila švédska invázia do Poľska v polovici 17. storočia, ocitneme sa aj uprostred Veľkej tureckej vojny, Severnej vojny medzi Švédmi a Rusmi, v neposlednom rade si  vyskúšame si aj slávnu tridsaťročnú vojnu, aj keď tá má byť multiplayerovou mapou výhradne pre Diplomacy mód.

Age of Empires 3: Definitive Edition Knights of the Mediterranean vyjde na Steame 25. mája 2022 a jeho cena je stanovená na 9,99 €. Len pripomíname, že kompletný slovenský preklad do Age of Empires 3: DE je k dispozícii na stiahnutie na tomto odkaze. Preklad tohto nového DLC bude vytvorený dodatočne.

Komentuj!