Register

A password will be e-mailed to you.

Po sérií špekulácií sme sa nakoniec oficiálne dozvedeli, že známa a veľmi populárna futbalová séria FIFA je skutočne na konci a jej posledný diel k nám dorazí tento rok s klasickým označením FIFA 23.

Samozrejme to vôbec neznamená, že Electronics Arts končia s futbalom. Od budúceho roku sa totiž séria FIFA premenováva na EA Sports FC, čo bolo viac-menej vynútené rozhodnutie, keďže EA prejavila neochotu platiť naďalej obrovské sumy Medzinárodnej futbalovej asociácii za licenciu.

EA Sports FC bude stále ponúkať všetok známy a zavedený obsah, takže neprídeme o také populárne režimy ako napríklad Ultimate Team, kariéra či Volta. Obsahovať bude taktiež celé portfólio s vyše 19 000 hráčmi, 700 tímami, a stovkou štadiónov. Zostáva aj 30 najznámejších ligových sezón, vrátane Premier League či Bundesligy.

Bližšie informácie nájdete na tomto odkaze, my len upresníme, že podľa vývojárov z EA by zmeny mali znamenať skôr obrat lepšiemu, keďže im táto nová nezávislá platforma údajne umožní lepšie inovovať, tvoriť a rozvíjať sa, čo má byť pozitívny dôsledok odpútania sa od Medzinárodnej futbalovej asociácie. Na druhej strane však zostávame opatrní, keďže sľuby vývojárov bývajú jedna vec a realita iná. Strata licencie sa nejako musí prejaviť aj na samotnom obsahu.

Podrobnejšie informácie o tomto novom projekte sa však dozvieme až v júni 2023. Ešte predtým teda dorazí tradične na jeseň posledný diel FIFA 23, ktorý by mal byť podľa sľubov vývojárov najlepší z celej série.

Komentuj!