Register

A password will be e-mailed to you.

Tento rok študentom ani pracujúcim májové sviatky veľmi nepriali, keďže obidva vyšli na nedeľu. To však nemá prakticky žiadny dopad na to, čo sa deje v hernom svete. Tento utorok sa niesol v zmysle zmesi všelijakých informácii, takže si v tom snáď každý nájde niečo zaujímavé. Želáme vám príjemné čítanie.

  • Ťahová fantasy stratégia Songs of Conquest dnes prešla do predbežného prístupu, čo určite poteší fanúšikov hier ako Heroes of Might & Magic alebo King’s Bounty. Okrem toho český prekladateľ Jetro oznámil, že pracuje na neoficiálnom preklade.
  • Electronic Arts po dlhých rokoch ukončujú spoluprácu s FIFA. Človek by tomu neveril, ale už 30 rokov vychádzali ich futbalové hry s touto značkou. Tento rok tak vyjde posledná hra pod týmto názvom. V budúcnosti EA premenujú svoju hru na EA Sports FC.
  • Veľmi populárnu hru zameranú na prežitie s vojnovou tematikou This War of Mine si podľa jej vývojárov zahralo už 7 miliónov hráčov a po novom je dostupná už aj na novej generácií konzol.
  • Vyzerá to tak, že už čoskoro sa Age of Empires III: Definitive Edition dočká ďalšieho DLC. Tentokrát do hry pribudnú pravdepodobne Taliani. O tom, čo nám nové DLC ponúkne, vás budeme neskôr bližšie informovať.
  • Gotham Knights nám predstavili nový trailer s ukážkou hrateľnosti. Opäť sa potvrdilo, že hra bude obsahovať kooperáciu len pre dvoch hráčov a že hra nevyjde na starej generácii konzol.
  • Pamätáte sa na Duke Nukem Forever a na všetky strasti, ktoré sprevádzali jeho vývoj? Hra bola niekoľkokrát zrušená a začalo sa na nej pracovať úplne od začiatku. V roku 2001 to s hrou vyzeralo vcelku sľubne, ale ani táto verzia sa nedočkala vydania. Dnes si však môžete túto verziu hry stiahnuť a zahrať, aj keď nie je úplne dokončená.
  • Nintendo práve zhrnulo svoje výsledky za minulý finančný rok (skončil sa 31.3.). Nintendo Switch sa stalo ich najpredávanejšou konzolou v histórii, pričom predbehlo aj Wii. Za minulý rok sa predalo až 39 hier v počte viac ako milión kusov. Najpredávanejšou hrou bol Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl.
  • S hororovými hrami sa v priebehu posledných rokov doslova roztrhlo vrece. Medzi nie príliš kvalitnými indie titulmi sa ale nájde aj pár tých lepších. Jednou z nich bol Maid of Sker, tá sa dočká pokračovania v podobe kooperatívnej FPS s názvom Sker Ritual.
  • American Truck Simulator sa dočkal veľkej aktualizácie 1.44, ktorá do hry prináša mnoho zmien. Vo veľkej miere bola upravená Kalifornia, z hry však zmizne mesto San Rafael, ktoré však bude nahradené iným. Bolo upravené fungovanie modov a to najmä ich odstraňovanie, ale pribudlo aj mnoho ďalších funkcií.
  • Tento mesiac bude odstránená zo Steamu ďalšia hra. Tentokrát z obchodu zmizne Tomb of Annihilation. Ide o titul vychádzajúci z mechaník Dungeons & Dragons. Licenčné práva na hru vypršia 20.5, takže dovtedy si ju ešte môžete zakúpiť.

Komentuj!