Register

A password will be e-mailed to you.

Začiatok tohto týždňa priniesol opäť niekoľko zaujímavých noviniek, o ktorých vás chceme v krátkosti informovať.

  • Akčný multiplayerový titul Tom Clancy’s The Division 2 od Ubisoftu predstavuje novú deviatu sezónu s názvom Hidden Alliance. Tá bude otvorená už 12. mája, pričom pôvodnú hru obohatí o dodatočné príbehové misie.
  • Horror Tycoon od poľského štúdia PlayWayu sa odohráva v strašidelnom dome, plnom smrtiacich pastí a iných nástrah. Momentálne sa môžete zapojiť do jeho betatestovania: táto betaverzia je prístupná na Steame.
  • EleMetals: Death Metal Death Match!, akčná multiplayerová hra určená najmä pre fanúšikov metalovej hudby síce už vyšla v roku 2020 na platforme PC, ale v blízkej dobe sa objaví aj na konzolách Xbox a Nintendo Switch.
  • Vývojárske štúdio Middle-Earth Enterprises pracuje v súčasnosti pod záštitou Electronic Arts na free-to-play hre The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth. Tá má vyjsť najmä na mobilné platformy a prezentuje sa ťahovými súbojmi, epickým príbehom, pričom bude obsahovať známe postavy nie len z príbehu Pána prsteňov, ale i z Hobbita.
  • Sandboxové RPG s prvkami simulátoru prežitia menom Outward vyjde v novej Definitive edícii. Tá bude obsahovať obe doteraz vydané DLC The Soroboreans a The Three Brothers, ale aj úplne nový obsah. Vyjde na platformách PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC 17.mája 2022.
  • Vo veku 75 rokov zomrel zakladateľ spoločnosti Spectrum Games David Ward. Táto jeho spoločnosť neskôr zmenila názov na Ocean Software a preslávila sa na poli európskych videohier. Pripisujú sa mu také počiny ako Arkanoid, RoboCop, Street Hawk, Contra alebo Kung-Fu 2, na ktorých sa spolupodielal významnou mierou.
  • Eve Online prichádza s audiovizuálnymi vylepšeniami, lepším užívateľským rozhraním a pridáva frakcie zložené z ôsmych megakorporácií. Tento nový prídavok s názvom The Caldari State bol ohlásený na EVE Fanfeste 2022.
  • Populárny český vlakový simulátor Mashinky sa síce ešte stále nachádza v predbežnom prístupe na Steame, avšak neustále prichádza k jeho vylepšovaniu. Vývojár Ján Zelený predstavil najmä výrazné vylepšenie vizuálnej kvality a celkovej stability hry.
  • Podľa údajov na stránke PSN bude multiplayerové akčné RPG s názvom Gotham Knights rozšírené o kooperatívny režim až pre štyroch hráčov. Takže budeme môcť hrať online za Robina, Batgirl, Nightwinga a Red Hooda.
  • Štúdio Stoic, stojace napríklad za známou sériou The Banner Saga spolupracuje s Microsoftom na zatiaľ neoznámenej hre, ktorá nesie pracovný názov Project Belfry. Podľa predbežných informácií bude tento počin v rovnakom ručne kreslenom štýle ako bola aj The Banner Saga, avšak oproti nej bude výrazne akčnejší.

Komentuj!