Register

A password will be e-mailed to you.

Tento týždeň patril najmä akvizícii západných štúdií Square Enix a Embracer Group. To bol však úvod týždňa. Následne sme u žiadnu podobnú bombu v hernom priemysle nemali. I tak však dorazilo niekoľko ďalších zaujímavých správ, no a nižšie nájdete zoznam tých, ktoré sa objavili v uplynulých hodinách.

  • Na svetlo sveta sa dostala zhruba hodinová ukážka Half-Life spin-offu Ravenholm, ktorý pripravovalo štúdio Arkane. Ide, samozrejme, o zábery z nedokončenej hry, no i tak ukážka jasne ukazuje, že nám môže byť ľúto zrušenie tohto projektu.
  • Federálna obchodná inšpekcia (The Federal Trade Commission, skrátene FTC) začala prešetrovať akvizíciu Sony a Bungie. Spoločnosť prešetruje aj spojenie Microsoftu s Activision Blizzard, hoci zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mala zastaviť jedno či druhé spojenie.

  • Strieľačka Warstride Challenges už je nejaký čas dostupná na Steame v predbežnom prístupe, pričom sa teší veľmi dobrý ohlasom. Vydavateľ Focus Entertainment oznámil, že po opustení predbežného prístupu hra dorazí aj na konzoly PlayStation 5 a Xbox Series X|S.
  • I tento rok sa uskutoční Summer Game Fest, pričom nebude chýbať ani veľká prezentácia, počas ktorej dôjde na oznámenie nových hier, dátumov vydaní a podobne. Najnovšie sme sa vďaka Geoffovi Keighleymu dozvedeli, že udalosť prebehne 9. júna.
  • Oceňovaný indie počin Unpacking konečne mieri aj na konzoly PlayStation, vydanie je dokonca na spadnutie. Po minuloročnom vydaní na PC, Xboxoch a Nintende Switch sa dočkajú aj hráči na PS5 a PS4, a to už budúci týždeň v utorok (10.5.2022).

  • Už dlhšiu dobu je v príprave film Jan Žižka, ktorý sa do kín dostane tento rok na jeseň. Zaujímavejšie však je, že nový trailer na film odhalil aj prípravu hry Medieval, ktorá bude inšpirovaná životom Jana Žižky z Trocnova. Titul chystá slovenské štúdio Cypronia, pričom pôjde o akčnú adventúru z pohľadu tretej osoby.

  • Spoločnosť Nacon oznámila, že založila novú pobočku Nacon Studio Milan. Tá je zatiaľ zložená z dvoch tímov – jedným je RaceWard Studio (RiMS Studio), no druhý je zatiaľ zahalený tajomstvom. Vieme však to, že tím chystá akčnú survival hru situovanú do post-apokalyptického sveta, ktorý je inšpirovaný obľúbenou filmovou značkou. Atwork naznačil, že by mohlo ísť o značku Terminátor, nakoľko je na obrázku reklama na Alamo Sport Shop.

  • V dohľadnej dobe sa podľa Naoki Yoshidu, producenta Final Fantasy XVI, dočkáme nových informácií a i traileru. Ten už je údajne hotový, no nejaké neočakávané okolnosti zapríčinili jeho odklad.

  • Ewan McGregor, herec hrajúci Obi-Wan Kenobiho, naznačil, že blížiaci sa seriál Obi-Wan Kenobi bude nejako spojený s hrou Star Wars Jedi: Fallen Order. Objaví sa Cal Kestis? Alebo je to v súvislosti s inkvizítormi? Na odpoveď si (asi) budeme musieť počkať minimálne do 27. mája, kedy budú mať premiéru prvé dve epizódy.

  • Na internet sa dostali nové zábery z natáčania seriálu The Last of Us, ktorý budúci rok zavíta na streamovaciu platformu HBO Max. Počas nočnej scény sa natáčali zábery, kde dav kričal “Freedom!” a “F*ck Fedra!”, no nechýba ani streľba a výbuchy.

Komentuj!