Register

A password will be e-mailed to you.

Prvá streda mesiaca máj 2022 je tu a spolu s ňou prichádza aj náš tradičných sumár najzásadnejších noviniek posledných hodín.

  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga oslavuje oficiálny deň Hviezndych Vojen. Pre akčnú adventúru v háve známych stavebníc vyšli hneď dve rozšírenia, ktoré pridávajú postavičky z príbehu The Bad Batch a druhej série úspešného Mandaloriana.

  • Zástupcovia z vydavateľstva Activision prehlásili, že titul Call of Duty: Vanguard neuspel kvôli tomu, že druhá svetová vojna už hráčov príliš nezaujíma. Následne dodali, že za neúspech sčasti môže aj absencia výraznejších inovácií, avšak primárne vidia chybu v dobovom zasadení. Tak snáď sa najväčší konflikt sveta niekedy “opätovne” stane trendy a tvorcovia najpopulárnejšej first person značky budú spokojní.

  • Hardcore bojovka Sifu dostala poriadny zástup obsahu. Ide o bezplatnú aktualizáciu, ktorá prináša nové obťažnosti (nárošnejšie i jednoduchšie), tréningový režim a taktiež aj kostými. Do surových bitiek sa teda môžete pustiť s ešte väčším štýlom.
  • Očakávané akčné FPS Crysis 4 dostalo režiséra, ktorý celý projekt povedie. Ide o Mattiasa Engströma. Ten úplne rovnakú úlohu zastával pri poslednom hernom Hitmanovi. Skúsenosti s akčnou stealth adventúrou teda určite má. Uvidíme kam vezme vývoj ďalšej iterácie zmienenej first person IP.

  • Halo Infinite dostáva druhú sezónu v multiplayeri. Fanúšikovia sa dočkajú najmä nových máp a unikátnych skinov, no tvorcovia prisľúbili, že dorazí aj kooperácia pre hlavnú príbehovú kampaň. Čo sa týka technických úprav, majitelia Xbox Series S už môžu hrať na 120 FPS.

  • Oficiálny Star Wars deň priniesol aj ďalšiu správu, ktorá fanúšikov nepochybne poteší. Obi-Wan Kenobi sa dočkal nového traileru, ktorý láka na solídnu akciu i dramatické udalosti napájajúce sa na ikonickú štvrtú epizódu ságy.
  • Sonic Prime sa objavil v rozsiahlej ukážke, ktorá lákala na animované projekty z produkcie Netflixu (tomu sa, mimochodom, finančne nedarí). Ide iba o krátku scénku, no tá ukazuje slušnú animáciu a pohyb. Uvidíme preto ako projekt dopadne.
  • Očakávaný horor The Quarry od Supermassive Games má disponovať takzvanou Death Rewind mechanikou. Vďaka nej budete môcť zachrániť postavy, ktoré zomrú. Má to ale háčik, k dispozícii budú iba tri životy a ak ich minitie, nebudete môcť Death Rewind používať. Ďalším pomyselným háčikom je fakt, že sa mechanika odomkne až po kompletnom dohraní. Alebo v momente, keď si kúpite špeciálnu Deluxe edíciu hry.
  • Shenmue 4 údajne nevzniká, respektíve to tak minimálne vyzerá. Otec série, Yu Suzuki, prehlásil, že by rád ságu otvoril širšiemu publiku, ale žiadne konkrétne plány pre štvorku (podľa vlastných slov) aktuálne nemá. To nám naznačuje, že prípadný vývoj ani len nezačal.

  • Wildcat Gun Machine dostáva launch trailer. Sympatická akcia ponúkne štylizované grafické stvárnenie a divokú akciu, v ktorej budete kosiť nepriateľov jedna radosť.

Komentuj!